Μια σειρά από καταθέσεις που εξετάζονται με προσοχή και οδηγούν σε συμπεράσματα, για τη νύχτα της δολοφονίας του 65χρονου Γερμανού στο Λασίθι.

Είναι οι τρεις γυναίκες που γνώριζαν καλά το θύμα και είχαν καθημερινή επικοινωνία μαζί του 3 πρόσωπα που φαίνεται να συμφωνούν τόσο για τα χρήματα της πώλησης του σπιτιού του στη Γερμανία, όσο και για τα ποσά που είχε το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη.

Οι τρεις γυναίκες υποστηρίζουν πως ο 65χρονος είχε πουλήσει ένα σπίτι του στην Γερμανία έναντι 80.000 ευρώ. Ένα μέρος από τα υπόλοιπα τα είχε δώσει στην 35χρονη οικιακή βοηθό που ήταν εκείνη που υποπτεύτηκε πρώτη τη δολοφονία και τα υπόλοιπα τα είχε μαζί του. Δεν ήθελε να τα καταθέσει σε τράπεζα.

«Από ότι μου είχε πει το θύμα είχε ένα σπίτι στη Γερμανία το οποίο το είχε πουλήσει περίπου 80 χιλιάδες ευρώ. Από αυτά τα 50 χιλιάρικα τα είχε δώσει σε έναν ομοεθνή φίλο του στη Γερμανία για να τα φυλάει και είχαν συμφωνήσει ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα το Πάσχα για να τον επισκεφτεί και θα του έφερνε ένα μέρος του ποσού», είπε η σύντροφος του θύματος.

Η 35χρονη οικιακή βοηθός που έφυγε λίγο πριν αυτός ο μυστηριώδης άντρας φτάσει στο σπίτι του 65χρονου Γερμανού, το βράδυ της 6ης Απριλίου, υποστηρίζει πως είχε επιστρέψει το μεγαλύτερο ποσό που είχε δανειστεί.



«Τον Νοέμβρη του 2023 που είχε ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες του, μου είχε δώσει το ποσο των 15 χιλιάδων ευρώ για να φυλάξω γιατί θα έλειπε από το σπίτι κάποιες ώρες για τις θεραπείες του. Τα Χριστούγεννα του επέστρεψα το ποσο των 10 χιλιάδων ευρώ και μου ζήτησε να κρατήσω τα 5 χιλιάδες ευρώ για την κηδεία του καθώς γνώριζε ότι θα φύγει από τη ζωή αργά ή γρήγορα. Έμαθα αργότερα ότι ο 65χρονος το καλοκαίρι σύχναζε σε μια καντίνα όπου έλεγε στους θαμώνες του μαγαζιού ότι έχει πολλά περισσότερα χρήματα στη Γερμανία», είπε η 35χρονη οικιακή βοηθός.

Πράγματι η ιδιοκτήτρια της καντίνας θυμάται όπως λέει τον 65χρονο Γερμανό να της λέει πως τα χρήματα που εισέπραξε από την πώληση του σπιτιού ήταν 150.000 ευρώ και όχι 80.000.

«Από όσο που είχε πει όταν ήταν ακόμα καλά στην υγεία του, είχε πουλήσει ένα σπίτι που είχε στην Γερμανία, και από αυτά είχε φέρει 150.000 ευρώ μαζί του, γιατί δεν ήθελε να τα έχει στην τράπεζα και είχε αφήσει και άλλα 150.000 ευρώ σε ένα φίλο του στην Γερμανία. Όλα αυτά τα ξέρω σύμφωνα με τα λεγόμενα του Klaus», είπε η ιδιοκτήτρια της καντίνας.

Λασίθι: Οι πρώτες κινήσεις μετά τη δολοφονία

Ο 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός λίγες ώρες μετά από αυτές τις εικόνες. Το επόμενο πρωί, όταν η 35χρονη οικιακή βοηθός μπήκε στο διαμέρισμα. Τηλεφώνησε αρχικά στην 50χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία που και εκείνη φρόντισε κατά διαστήματα το θύμα.

«Στις 08:54 με πήρε ξανά τηλέφωνο και μου είπε ότι με το που άνοιξε τη πόρτα τον είδε νεκρό. Ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι και ότι ήταν πεθαμένος. Επέμενα να του δώσει το οξυγόνο αλλά μου είπε και πάλι ότι ήταν νεκρός και έχει αίματα κάτω στο πάτωμα. Δεν πίστευα ότι είχε πεθάνει γιατί το τελευταίο διάστημα ήταν ανεβασμένος ψυχολογικά και πήγαινε καλύτερα στην υγεία παρότι μέχρι και το Φεβρουάριο έκανε χημειοθεραπείες. Για αυτό το λόγο από την στιγμή που με ενημέρωσε για το συμβάν πίστεψα ότι ίσως δεν έχει πεθάνει από φυσιολογικά αίτια», είπε η 50χρονη.

Η Βουλγάρα οικιακή βοηθός ανέφερε πως ένα μέρος από τα χρήματα του 65χρονου, είχε καταλήξει στα δικά της χέρια, για τη βοήθεια που του είχε προσφέρει.

«Δεν γνώριζα αν είχε χρήματα στο σπίτι του τώρα αλλά ο ίδιος παλαιότερα μου είχε πει ότι έχει δώσει σε κάποιον φίλο του στην Γερμανία να του φυλάει 50.000 ευρώ Επίσης μου είχε πει ότι είχε δώσει στην Κατερίνα 5000 ευρώ να του τα φυλάει στο χρηματοκιβώτιο που είχε στο σπίτι της, ενώ σε εμένα μου είχε δώσει 500 ευρώ το Νοέμβριο όταν θα πήγαινα στην Βουλγαρία και άλλα 500 ευρώ πριν ένα μήνα περίπου που τον βοήθησα να βγάλει το ΑΜΚΑ και για όλη την βοήθεια που του είχα προσφέρει μέχρι τώρα», συμπλήρωσε η 50χρονη.

Λασίθι: Τα χρήματα στο σπίτι του 65χρονου Γερμανού

Οι αστυνομικοί έδωσαν βάρος από την πρώτη στιγμή, στο αν βρέθηκαν χρήματα μέσα στο σπίτι και αν υπήρχαν σημάδια που να παρέπεμπαν σε ληστεία μετά φόνου. Η οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία, θυμήθηκε τις εικόνες που είδε στο διαμέρισμα.

«Όταν το καθαρίζαμε βρήκαμε το χρηματικό ποσό των 500€ σε ένα σακουλάκι εντός της ντουλάπας της κρεβατοκάμαρας, 20 € εντός τους πορτοφολιού του και 20€ στο συρτάρι της κουζίνας κάτω από την θήκη με τα μαχαιροπίρουνα. Με τα κορίτσια αποφασίσαμε να κρατήσω εγώ τα χρήματα που βρήκαμε αφού η Κ. θα κρατούσε τα υπόλοιπα χρήματα που της είχε αφήσει στο χρηματοκιβώτιο από τα οποία θα έκανε και τα έξοδα της κηδείας», είπε η 50χρονη.

Σε άλλο σημείο η 50χρονη αναφέρεται σε φήμες που υπήρχαν για χρήματα που ο 65χρονος φέρεται να είχε στο σπίτι, κάτω από το μαξιλάρι του.

«Στην Κ. είχε δώσει το ποσό των 5.000 ευρώ για να τα φυλάει σε κάποιο χρηματοκιβώτιο που είχε. Επίσης έλεγε ότι είχε περίπου 10.000 ευρώ στο σπίτι του κάτω από μαξιλάρι, πράγμα που δεν ξέρω αν ισχύει διότι εγώ όσες φορές πήγα στο σπίτι του και τον φρόντιζα και καθάριζα το σπίτι δεν έπεσε ποτέ στην αντίληψη μου αυτό το χρηματικό ποσό», συμπλήρωσε η 50χρονη.

Οι έρευνες στην υπόθεση θρίλερ συνεχίζονται, με ένα άτομο να έχει ήδη προφυλακιστεί και τα στοιχεία που έρχονται στο φως να παραπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία.

Λασίθι: Οι ισχυρισμοί του 45χρονου κατηγορούμενου

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος του 45χρονου, Διονύσης Βέρρας, τόνισε πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος και πως δεν υπάρχει σε βάρος του κανένα στοιχείο.

«Η προανάκριση έχει βιαστεί. Έπρεπε να κρατηθεί η υπόθεση και να ψαχτεί σε όλο της το βάθος», είπε ο δικηγόρος.