Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε ανάρτησή του σχετικά με τα παιδιά που κατηγορείται ότι τα κακοποιούσε η θετή τους μητέρα, στην υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αναφέρει: «Δύο παιδιά με εισαγγελική εντολή μαραζώνουν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου»

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, «τα κακοποιούσε το οικογενειακό περιβάλλον και τώρα το κράτος πρόνοιας». Υποστηρίζει επίσης ότι είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας τα δεκάδες παρκαρισμένα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία.

ΠΟΕΔΗΝ: Δύο παιδιά βρίσκονται 15 ημέρες στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου με εισαγγελική εντολή λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει σχετικά: «Έρχονται υποτίθεται για εξετάσεις, είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένουν εκεί επί μακρόν ελλείψει προνοιακών μονάδων.

Η απουσία του κράτους πρόνοιας κακοποιεί τα άτυχα αυτά παιδιά που αξίζουν τη κάθε στήριξή μας για δεύτερη φορά μετά το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Μία υπόθεση μάλιστα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Δύο παιδιά, 9 ετών κορίτσι και 12 ετών αγόρι, βρίσκονται 15 ημέρες στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου με εισαγγελική εντολή λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον.

Τι φταίνε αυτά τα παιδιά και τιμωρούνται έτσι;

Ζητάνε να συνεχίσουν το δημοτικό σχολείο τους, ζητάνε να συνεχίσουν την ξένη γλώσσα, ζητάνε να συνεχίσουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες και εμείς δεν ικανοποιούμε αυτά τα αυτονόητα αιτήματα των παιδιών. Αντιθέτως τα έχουμε 15 ημέρες φυλακισμένα στο νοσοκομείο.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στη μητέρα που τα κακοποιούσε, παρά μόνο σε συγγενείς.

Η μητέρα επιμένει να τα επισκεφθεί. Ποιος ξέρει μέχρι πού μπορεί να φθάσει;

Τα παιδιά στην αρχή ήταν καλά, τώρα είναι πεσμένα ψυχολογικά, ζητάνε να φύγουν.

Όπως κάθε παιδί το ίδιο θα ήθελε. Αναστάτωση υπάρχει σε όλο το νοσοκομείο. Ιδιαίτερα διαταράσσεται η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής.
Τα φυλάει ένας εργαζόμενος τη βάρδια. Φυσικά καμία ασφάλεια.

Εάν τα παιδιά αυτά εξέλθουν λάθρα από το νοσοκομείο τι περιμένει τους συναδέλφους; Θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν κατηγορούμενοι στο Αυτόφωρο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει επίσης ότι υπήρξε περιστατικό στο νοσοκομείο της Ζακύνθου τον περασμένο Οκτώβριο:

«Ένα κοριτσάκι που φιλοξενούνταν στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου επί μήνες, με εισαγγελική εντολή, το άρπαξε ο πατέρας του και εξαφανίσθηκε. Η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και δικάστηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη της και αθωώθηκε από τους δικαστές με 2 προς 1 ψήφους.

Ποιος συνάδελφος θέλει να ξαναζήσει κάτι τέτοιο;

Τι φταίνε τα παιδιά;

Γιατί είναι απόν το κράτος πρόνοιας;

Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας αναρωτήθηκε κανείς τι γίνονται αυτά τα κακοποιημένα παιδιά;».