Η κακοκαιρία λέγεται «Gori» και απειλεί να αποτελειώσει ό,τι άφησαν όρθιο ο «Daniel» και ο «Elias», αφού επικεντρώνεται ακριβώς στις ίδιες περιοχές: η Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία και Λάρισα), μαζί με την Κεντρική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο είναι πάλι σε κίνδυνο.

Η κακοκαιρία έχει αναβαθμιστεί και από το πρωί χθες οι μετεωρολόγοι εξέπεμψαν sos. Περιέγραψαν ένα επικίνδυνο σύστημα με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις βοριάδες και επικίνδυνη «εμμονή» σε πληγείσες από τις προηγούμενες καταστροφές περιοχές. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι στο επίκεντρο του συστήματος, που θα είναι πάλι η Μαγνησία, η Λάρισα και οι Σποράδες, θα πέσουν αξιοσημείωτοι όγκοι βροχής - υπολογίζονται στα 120mm το 12ωρο, ενώ κατά την κακοκαιρία «Daniel» είχαν πέσει 800mm.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ανατολική Θεσσαλία αναμένονται 90mm μέσα σε 12 ώρες και 50mm στη Δυτική Θεσσαλία. Στη Λάρισα, όπως και σε άλλες περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, οι κάτοικοι έχουν προμηθευτεί τσουβάλια με άμμο, ενώ πυρετώδεις ήταν όλη τη μέρα χθες οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων. Από τις 16.00 της Παρασκευής εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Βόρειας Εύβοιας και του Βορείου Αιγαίου, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Το μήνυμα προειδοποιούσε για ισχυρές καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024. 

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας


Το συντονιστικό

«Είμαστε όλοι εδώ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Βεβαίως δεν είναι της τάξεως που είχαμε να αντιμετωπίσουμε πριν από μερικούς μήνες, όμως είναι σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, χθες το μεσημέρι. O κ. Κικίλιας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν φοβίζει το μέγεθος της κακοκαιρίας, αλλά το γεγονός ότι αναμένεται να χτυπήσει μία ήδη επιβαρυμένη περιοχή από τα χτυπήματα των «Daniel» και «Elias». Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί η Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις, όπου θεωρηθεί απαραίτητο κατά τη διάρκεια της επικίνδυνης κακοκαιρίας, που όμως δεν θα διαρκέσει πολύ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0oo6t9k45r5)