Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της γυναικοκτονίας των Αγίων Αναργύρων καθώς το μοναδικό υπερασπιστικό επιχείρημα του 39χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα φαίνεται ότι καταρρέει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ψυχίατροι που έχουν επιφορτιστεί με την εξέταση του 39χρονου γυναικοκτόνου έχουν προχωρήσει στη σκιαγράφιση του προφίλ του. 

Μάλιστα το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν είναι ότι δεν έχουν καμία βάση οι ισχυρισμοί του περί σοβαρών προβλημάτων ψυχιατρικής υγείας. Άρα δεν ευσταθεί και το επιχείρημα ότι δεν θυμάται ότι σκότωσε την άτυχη Κυριακή. 

«Είναι απολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός και, παρότι έχει αφαιρέσει μια ζωή, εξακολουθεί να λέει ψέματα», αναφέρουν οι πηγές τονίζοντας ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις ο 39χρονος γνώριζε πολύ καλά τι έκανε όταν επιτέθηκε στην Κυριακή με μαχαίρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η πρώτη εξέταση του 39χρονου από τους τρεις ψυχίατρους-τεχνικούς συμβούλους ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες, Σάββατο 20/4. Ήδη, όμως, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει με μεγάλη προσοχή τον ιατρικό φάκελο του δολοφόνου, ο οποίος έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν σε νοσοκομεία και ψυχιατρικές δομές της Αττικής. Εξαιτίας των πολλών αλλά και διαφορετικών παθήσεων που αναφέρονται στις ιατρικές γνωματεύσεις, εκτιμάται ότι όλα τα ψυχωσικά επεισόδια τα οποία είχε εμφανίσει είναι απόρροια της χρήσης ουσιών.

«Πρόκειται για γνωματεύσεις που αναφέρουν από τη μία κατάθλιψη, από την άλλη διπολική διαταραχή αλλά και σχιζοφρένεια. Ιατρικώς, είναι αδύνατον να ισχύουν όλα αυτά μαζί», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Ακόμη όπως  εξηγούν οι διαφορετικές διαγνώσεις συνηθίζονται σε τοξικομανείς, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα δεν πάσχουν από αυτά τα σύνδρομα.

Πάντως τον 39χρονο θα εξετάσουν ένας ψυχίατρος που έχει διοριστεί από το κράτος και άλλοι δύο, που ορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι από τους δικηγόρους της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα. Πάντως το πιο πιθανό είναι ότι θα απαιτηθούν κι άλλες εξετάσεις, ενώ στο τέλος οι ειδικοί θα συντάξουν ο καθένας ξεχωριστά τις εκθέσεις τους για το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.