Συνολικά 65 άτομα έως τώρα έχουν συλληφθεί από την ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας, με αφορμή τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και για περιστατικά οπαδικής βίας.

*Διαβάστε εδώ: Προσαγωγές και συλλήψεις για τον θάνατο Λυγγερίδη - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους αστυνομικούς να εκτελούν εντάλματα σύλληψης οργανωμένων κυρίως φιλάθλων οι οποίοι έχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμπλοκή στη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στου Ρέντη.

Τα ευρήματα από τον τόπο της συμπλοκής, οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι αναλύσεις των τηλεφωνικών κλήσεων και ο εντοπισμός υλικών από κάμερες ασφαλείας οδήγησαν τις ανακριτικές αρχές στην έκδοση των ενταλμάτων νωρίς σήμερα το πρωί.


Έφοδοι αστυνομικών σε σπίτια

Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ασφάλειας πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια στον Πειραιά, τη Δραπετσώνα, τον Ταύρο, τον Κορυδαλλό, στο κέντρο της Αθήνας και του Ζωγράφου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων.

Όλοι τους κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις στους κόλπους των οργανωμένων φιλάθλων και προς το παρόν οι αστυνομικοί δεν αποκαλύπτουν πόσα ακόμη άτομα αναζητούνται.

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, εδώ και λίγη ώρα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΥΑΤ και άλλων υπηρεσιών κατευθύνονται προς τη Δραπετσώνα, τον Ταύρο και τον Κορυδαλλό, όπου υπάρχουν πληροφορίες για συγκεντρώσεις οργανωμένων οπαδών.