Οι γονείς του βρέφους, που έχασε τη ζωή του από πνιγμό, μετά από κατάποση τροφής στην Κω, πέρασαν σήμερα το πρωί την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω, κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη.

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη (24/04).

O πατέρας του βρέφους, σύμφωνα με το kosnews24.gr, στο παρελθόν έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή, ληστεία, βιασμό, πορνογραφία ανηλίκων και ναρκωτικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μόλις ενός έτους κοριτσάκι μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου νεκρό στο νοσοκομείο της Κω, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού, διαπίστωσε στις 19:45 ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Η μητέρα προσπάθησε να συνεφέρει το παιδί, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να σπεύδουν στο διαμέρισμα προκειμένου να βοηθήσουν. Γύρω στις 20:15 η μητέρα του παιδιού κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ την ίδια ώρα ένας άλλος ένοικος της πολυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος. Στις 20:25 έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εκείνο δεν ανέπνεε και προχώρησαν σε ανάνηψη.

Στις 20:32 παρέλαβαν το μωρό οι εφημερεύοντες γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι δεν ανέπνεε. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος κατέληξε στις 20:45.