Την πρόσθετη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν συμφωνα με τους συνηγόρους τους, οι 59 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, σε βάρος του Γιώργου Λυγγερίδη, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον αθλητικό εισαγγελέα. Η κατηγορία αφορά καταγγελθείσα από έτερο αστυνομικό επίθεση το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Δηλαδή η κατηγορία αυτή αφορά το ότι οι συγκεκριμένοι, πέραν του καθ' ομολογίαν νεαρού δολοφόνου, προκάλεσαν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι 59 αποτελούν τον πυρήνα της οργάνωσης, υπάρχουν ακόμη 100 άτομα με την κατηγορία της ευρύτερης συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για άλλες αξιόποινες πράξεις.


Σημειώνεται πως η επιχείρηση του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών της δυτικής Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες στη ΜΕΘ, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Μητέρα ενός από τους συλληφθέντες μίλησε στις κάμερες. «Μπήκαν 5 και μισή στο σπίτι μου, δεν μου έλεγαν τίποτα. Ούτε χαρτιά έδειξαν. Έκαναν έρευνα στο σπίτι αλλά δεν βρήκα τίποτα», όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

Πατέρας Γιώργου Λυγγερίδη: «Υπάρχουν νόμοι, ας τιμωρηθούν, δεν θέλω να τους βλέπω»

Στις τηλεοπτικές κάμερες μίλησε και ο πατέρας του αστυνομικού.

«Είναι μία μέρα δύσκολη. Πολλά μπορούν να διορθωθούνε όταν θέλουν . Υπάρχουν νόμοι, ας τιμωρηθούν. Δεν θέλω να τους αντικρίσω, δεν θέλω να τους βλέπω απλά θέλω να τιμωρηθούμε».


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση

Νωρίτερα, σήμερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την επιχείρηση, αναφέρονταν τα εξής: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Παύλος Μαρινάκης για δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη: Τέτοιες υποθέσεις απαιτούν χρόνο, να έχουμε εμπιστοσύνη ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη

Για το θέμα ρωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας πως τέτοιες υποθέσεις χρειάζονται χρόνο, πως η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται από τη στιγμή που αφορούν στην Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και πως θεωρεί ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα από την ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η δολοφονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την ελληνική κοινωνία για τα περιστατικά βίας που λάμβαναν χώρα κατά κύριο λόγο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.