Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης θα δικαστεί σήμερα ο 56χρονος γνωστός τηλεπαρουσιαστής της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο και κρατείται για σοβαρή υπόθεση εκβίασης ατόμων, τα οποία φέρεται να είχαν χαρακτηριστεί ή επρόκειτο να παρουσιαστούν σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων ως παιδεραστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί αναζητούν συνεργάτη του 56χρονου, έναν 39χρονο πρώην μάνατζερ μοντέλων, για λογαριασμό του οποίου, μάλιστα, φέρεται να απαιτούσε τα μεγάλα χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής, ο συγκεκριμένος δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Εις βάρος του 56χρονου, που συνελήφθη το Σάββατο, αλλά και του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Μετά από καταγγελία

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δύο κατηγορουμένων ύστερα από καταγγελία 46χρονου. Σύμφωνα με αυτήν, ο καταγγέλλων, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου συλληφθέντα, είχε συναντηθεί στις αρχές Απριλίου στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό ζήτημά του. Η συνάντηση, ωστόσο, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα κι έτσι, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο 39χρονος απαίτησε τεράστιο χρηματικό ποσό προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά κι έντυπα μέσα.

Ζήτησαν 200.000 ευρώ

Σύμφωνα με το πληροφορίες, ο 46χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι οι δύο κατηγορούμενοι του ζήτησαν 200.000 ευρώ προκειμένου να μη δημοσιεύσουν «ρεπορτάζ» σε εφημερίδα για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. Ο 56χρονος παρουσιαστής φέρεται να τηλεφώνησε στο θύμα και να του ζήτησε μέρος του υπέρογκου ποσού. Όμως, κατά τη διάρκεια του ραντεβού που έκλεισαν σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του αεροδρομίου, ο άνδρας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, εις βάρος του 39χρονου πρώην μάνατζερ σχηματίστηκε δικογραφία έπειτα από έγκληση που υπέβαλε 44χρονος τραγουδιστής, σύμφωνα με την οποία, προ ημερών, συνάντησε τον 39χρονο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν να τον βοηθήσει επαγγελματικά έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης, 2.480 ευρώ, ο κατηγορούμενος απείλησε τον 44χρονο ότι θα τον δυσφημήσει, ενώ απαίτησε αυτή τη φορά να του καταβάλει 14.880 ευρώ προκειμένου να αποσύρει συκοφαντικά δημοσιεύματα ότι κακοποιούσε σεξουαλικά το τελευταίο τρίμηνο ένα 13χρονο αγόρι.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime