Ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών αναμένεται να βρεθούν σε λίγη ώρα οι 64 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και άλλα περιστατικά αθλητικής βίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στη δικογραφία που έχουν συντάξει οι αστυνομικοί περιλαμβάνονται συνολικά 158 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού της ΥΑΤ στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, ο αδελφός του 18χρονου που έχει συλληφθεί από την πρώτη στιγμή με την κατηγορία της δολοφονίας του άτυχου Γιώργου, ο μάνατζερ γνωστού τράπερ αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη συνδέσμων οπαδών.

Μεταξύ αυτών, είναι ο επονομαζόμενος ως «Κοντός» που εντοπίστηκε μέσα στο όχημα του στα Ιωάννινα. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία, κάτι που ο ίδιος ωστόσο αρνείται. Στην κατοχή του βρέθηκαν 5.000 ευρώ και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Επίσης στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται και ο άνδρας με το ψευδώνυμο «Κοντός». Εκτός από οργανωμένος οπαδός με συμμετοχή, κατά την αστυνομία σε αρκετά επεισόδια, κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή στην ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και ρατσιστικές επιθέσεις με θύματα αλλοδαπούς.

Σε βάρος των 158 ατόμων, που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, υπάρχει η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον για τους πέντε φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 31χρονου ειδικού φρουρού Γιώργου Λυγγερίδη, υπάρχει και η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν πως για κάποιους ακόμη θα υπάρξει και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για κάποιες άλλες συμπλοκές του παρελθόντος.

Επί τέσσερις μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πάλευαν να συγκεντρώσουν στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για κλήσεις και μηνύματα ήταν που βοήθησε σημαντικά τις έρευνες, αφού έδωσε στίγματα για τους υπόπτους ενώ από τις φωνητικές και γραπτές τους συνομιλίες επιβεβαιώθηκαν οι κινήσεις τους. Επίσης, εντοπίστηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ σημαντικές κρίθηκαν και οι μαρτυρίες φιλάθλων που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» πριν και μετά τα επεισόδια.

Όλοι οι συλληφθέντες πάντως αρνούνται πεισματικά πως σχετίζονται με τις υποθέσεις που τους έχουν προσάψει οι αστυνομικοί.