Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το παραδοσιακό γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα για πρώτη φορά διά θαλάσσης.

Σημειώνεται πως το ιστιοφόρο έχει έρθει εδώ και τρεις ημέρες και το Σάββατο το πρωί μέσα σε μια όμορφη τελετή θα φύγει για τη Μασσαλία, έτσι ώστε να μεταφερθεί η Φλόγα στο Παρίσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sxoqikpf4p)

Μάλιστα, στην ΕΡΤ μίλησε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, που υπογράμμισε: «Μεθαύριο Σάββατο 27 Απριλίου θα γίνει εκδήλωση στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά, όπου θα παραβρεθεί η Γαλλίδα πρέσβης, ενώ θα είναι υπουργοί από τη Γαλλία και εκπρόσωποι της Ελλάδας. Μέσα από αυτή την εκδήλωση θα αποχαιρετήσουμε το "BELEM", το οποίο θα αναχωρήσει μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα και θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου».

Διαβάστε ακόμα: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ιστορία του ιστιοφόρου "Belem" που θα µεταφέρει την Ολυµπιακή Φλόγα στη Μασσαλία - Οι καταστροφές από τις οποίες σώθηκε

Ακόμη, ο κ. Μώραλης τόνισε πως η πόλη της Μασσαλίας είναι αδερφή πόλη του Πειραιά και «η Μασσαλία χτίστηκε από Έλληνες ναυτικούς. Άρα νομίζω είμαστε μια πόλη που συμμετέχει πιο πολύ, πιο ενεργά σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή της μεταφοράς της Φλόγας για την Ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι, και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό».