Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του 23χρονου έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι, έπειτα από συμπλοκή που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Απριλίου, ενώ συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη ο δράστης του φονικού.

Διαβάστε ακόμα: Νέα αποκάλυψη για το φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Αιματηρή συμπλοκή στο Μαρούσι: «Θέμα χρόνου» παρουσίασε το ζήτημα της σύλληψης του δράστη

Μάλιστα, ως «θέμα χρόνου» παρουσίασε το ζήτημα της σύλληψης του δράστη της δολοφονίας του 23χρονου στο Μαρούσι ο Κώστας Τσουμάνης, πρόεδρος αστυνομικών Υπαλλήλων ΒΑ Αττικής, λέγοντας ότι «έχει ταυτοποιηθεί», σύμφωνα με πληροφορίες. Παράλληλα, εστίασε στην αύξηση της βαριάς της εγκληματικότητας και στην μικρή ηλικία των δραστών που για ασήμαντη αφορμή, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όπλο ή μαχαίρι.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος αποκάλυψε ότι από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, που ήταν πλούσιο, η αστυνομία είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του δράστη που διέφυγε από το σημείο. Επιπλέον, όπως είπε, στο νοσοκομείο φυλάσσεται τραυματισμένος και ένας φίλος του δράστη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αστυνομία έχει συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες.

«Θα παρθούν οι σχετικές καταθέσεις για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει, εκτός από τις κάμερες. Πρόκειται για ένα γεγονός, όπως είπατε, σε ένα πολυσύχναστο σημείο» δήλωσε ο κ. Τσουμάνης, σχολιάζοντας ότι η αιματηρή συμπλοκή ξεκίνησε από ασήμαντη αφορμή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0wc2tq55hf5)

Αναφερόμενος στον 23χρονο που έχασε τη ζωή του από μαχαιριά που δέχτηκε στο λαιμό και όπως αποδεικνύεται είχε προσπαθήσει να πυροβολήσει τον δράστη, ο κ. Τσουμάνης δήλωσε ότι «είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, όχι για τόσο σοβαρά αδικήματα».

Tσουμάνης: «Η βαριά εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί»

Επίσης, όπως είπε, «πρέπει να δούμε το όπλο που βρέθηκε αν ήταν του θύματος, αν ήταν παράνομο, αν το έφερε νόμιμα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών, προβληματισμό προκαλεί το πόσο εύκολα μπορεί να βγει ένα όπλο.

Μάλιστα, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, εάν γίνει τυχαίος έλεγχος σε θαμώνες θα εκπλαγεί κανείς από τα ευρήματα μια και το να βρει κανείς όπλο είναι πια εύκολο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vzr6ppi0w9)

«Η βαριά εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί. Κάθε μέρα μιλάμε για δολοφονίες» τόνισε, προσθέτοντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η αιματηρή συμπλοκή έγινε για ασήμαντη αφορμή. «Μια παρεξήγηση, σε συνδυασμό με το ποτό κατέληξε σε αυτήν την τραγωδία» συμπλήρωσε ο κ. Τσουμάνης προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει πια πρόβλημα εγκληματικότητας. «Η εγκληματικότητα έχει ανέβει και έχει κατέβει το ηλικιακό όριο των δραστών», κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ