Στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται, όπως ο ίδιος αναφέρει με μια του ανάρτηση στο Facebook, ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στο άκουσμα των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι.

Όπως λέει, αναλαμβάνει την ευθύνη, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ήταν ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και είναι ένας από τους έξι κατηγορούμενους, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 ετών με έκτιτεα τα 5.

diki-mati-karekles1

Το δικαστήριο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές στους υπόλοιπους πέντε ενόχους:

  • Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 ετών
  • Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
  • Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
  • Στον Χαράλαμπο Χιώνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτεα τα 5.
  • Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.


Οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν και πέταξαν καρέκλες 

Οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς στο άκουσμα των ποινών για τους 6 που κρίθηκαν ένοχοι για την τραγωδία ξέσπασαν, με μερικούς εκ των συγγενών να πετούν καρέκλες, φωνάζοντας «ξεφτίλες» προς τους δκαστές που αποχωρούσαν από την έδρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0whirud6ert)