Συγκλονισμό της κοινής γνώμης είχε προκαλέσει η υπόθεση των τριών αδελφών στα Πετράλωνα, που κατήγγειλαν τον πατέρα τους για σεξουαλική κακοποίηση και τη μητέρα τους για συγκάλυψη.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας για τουλάχιστον επτά χρόνια έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα τους, το θείο τους και συνεργάτες του πατέρα τους και είχαν περιγράψει ανατριχιαστικές σκηνές με τα όσα εκτυλίσσονταν μέσα στο σπίτι τους. Το αγόρι μετά την ενηλικίωσή του βρήκε το θάρρος και κατάφερε να μιλήσει σε έναν γείτονα για τον εφιάλτη που ζούσε. Εκείνος τον πήρε υπό την προστασία του και προσπάθησε να τον βοηθήσει να τα καταγγείλει στη αστυνομία.

Όπως είπε το αγόρι μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Η κατ’ επίφαση μητέρα μου, μας απειλούσε διαρκώς, όταν κατάλαβε ότι θα λέγαμε ό,τι μας έκανε ο σύζυγός της και ότι τον κάλυπτε, για να μη φανεί ότι τα γνώριζε όλα. Αυτές οι απειλές εμπόδισαν τη μεγάλη μου αδελφή να καταγγείλει εξ αρχής όσα πάθαινε κι εκείνη. Έτσι βρέθηκα για ένα διάστημα σε ηλικία 12 ετών να είμαι ο μόνος από τα τρία αδέλφια που προσπαθούσα να πω την αλήθεια».

Το αγόρι κατήγγειλε τις Αρχές για ολιγωρία και αδιαφορία, αφού, όπως είπε, θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί αμέσως μετά τις καταγγελίες των παιδιών, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν μηνύσεις κατά των γονιών τους. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο πατέρας του και οι συνεργάτες του, τον εκφόβιζαν για να μην προχωρήσει με τις μηνύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου και οι συνεργάτες του περιφέρονταν από το 2017 στη γειτονιά και μας εκφόβιζαν και μας χλεύαζαν. Η… να ‘χαμε να λέγαμε μητέρα μου, δεν πήγε ούτε μια φορά στην Εισαγγελία να πει τι συνέβαινε. Το μόνο που έλεγε ήταν “πάλι καλά που είναι έξω και παίρνω κανένα φράγκο”. Και οι δύο αμφισβητούν την κακοποίησή μας. Τα δύο σιχάματα περιφέρονταν στα Πετράλωνα χαμογελαστά κι έπαιζαν το show της οικογένειας».


Μάρτυρας κακοποίησης των αδελφών του και όχι μόνο

Συνεχίζοντας τη φρικτή περιγραφή, το αγόρι αποκάλυψε ότι ο ίδιος πολλές φορές ήταν μάρτυρας της κακοποίησης των αδελφών του, αλλά και άλλων παιδιών, κυρίως αλλοδαπών. Όπως είπε: «Μέσα στα άτομα που είχα υποδείξει, που συμμετείχαν στα όργια κακοποίησης στο σπίτι μου ήταν και ο δολοφόνος του μικρού Ανδρέα στην Κυψέλη. Ο θείος μου κακοποιούσε τα παιδιά αυτά. Υπάρχουν φωτογραφίες παιδιών που κακοποιούνταν. Τι να πω σε αυτά τα παιδιά; Δε θα τους πρότεινα την αστυνομία γιατί έχω κακή εμπειρία. Να μιλήσουν σε κάποιο δάσκαλο και να είναι προετοιμασμένα για τον πόλεμο που ακολουθεί».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xcermsa8ft)


Το μήνυμα στην αδερφή του

Ο νεαρός μεταξύ άλλων έστειλε μέσω της εκπομπής ένα μήνυμα στη μικρότερη αδελφή του, η οποία εξακολουθεί να μένει με τη μητέρα τους, παρά το γεγονός ότι η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων έχει συντάξει έκθεση, που αναφέρει ότι είναι επικίνδυνο να μένει εκεί. Όπως ανέφερε: «Της λέω να επαναστατήσει και να μη βολεύεται σε όσα της προσφέρει για να μη μιλήσει για τη συμπεριφορά της. Να μιλήσει σε κάποια δασκάλα της», είπε.

Τέλος, κατέληξε αναφέροντας ότι κανένας δημόσιος φορέας δε στάθηκε στο πλευρό του, αντιθέτως μάλιστα, έκαναν τα πάντα για να δυσκολέψουν τις καταγγελίες του.

«Έλεγα στην αστυνομία από τα 12 ότι δε νιώθω ασφαλής στο σπίτι μου. Στα 14 τους είπα για τις απειλές, στα 16 ξανά. Όταν οι αρχές βλέπουν ότι και τα τρία παιδιά μιας γυναίκας κακοποιούνται και δεν κάνουν τίποτα, τότε τι θάρρος δίνουν στα παιδιά αυτά για να μιλήσουν. Η κατ’ επίφαση μητέρα μου με απειλούσε διαρκώς. Μπορούσα εγώ να πω την αλήθεια; Στα 14 με έφεραν σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον θύτη μου, δεν είναι αυτό ο ορισμός του κρατικού βιασμού;», αναρωτήθηκε.

Το αγόρι πλέον, προσπαθεί πλέον να σταθεί ξανά στα πόδια του και να δει τη ζωή πιο αισιόδοξα. Έχει εγκαταλείψει την Αθήνα και μένει στην επαρχία σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει και να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Κάνω όνειρα και πλέον δεν έχω εφιάλτες».