Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί θεωρούν πως πίσω από αυτήν την απόπειρα ανθρωποκτονίας βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα του 23χρονου με τα οποία και στο παρελθόν είχε προστριβές.

Εναν χρόνο πριν, σύμφωνα με το cretalive, είχε σημειωθεί επεισόδιο στο οποίο είχαν εμπλακεί και πάλι οι δύο πλευρές.

Οι Αρχές παρότι έκαναν έρευνα στο σπίτι του 43χρονου δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, με αποτέλεσμα να μη συλληφθεί εντός του πλαισίου του Αυτοφώρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη δικογραφία υπάρχει και δεύτερο εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο όμως αναφέρεται ως «άγνωστο», αν και υπάρχουν υποψίες για την ταυτότητά του.

Ο 23χρονος και ο 43χρονος φέρεται να είχαν κάποια προσωπική διαφορά.

Ένα ακόμη γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση είναι το γεγονός ότι ο 23χρονος τραυματίας είχε συνεπιβάτη έναν 13χρονο στο αυτοκίνητό του, γεγονός που απέκρυψε από την ΕΛ.ΑΣ. Στην Αστυνομία κατέθεσε επίσης ψευδή στοιχεία για το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε όταν δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του 23χρονου

Ο 23χρονος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς σύμφωνα με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έχει πειραχθεί κάποιο ζωτικό του όργανο και είναι αιμοδυναμικά σταθερός, όπως δήλωσε και η γιατρός του Κέντρου Υγείας Χάρακα, Εύα Λαδουκάκη.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Μ. Τρίτης, όταν ο 23χρονος ενώ κινούνταν με το 4χ4 όχημα του στο χωριό Τσιφούτ Καστέλλι, δέχτηκε βροχή πυροβολισμών από Καλάσνικοφ και όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, σώθηκε από «θαύμα».

Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε από συγγενικά του πρόσωπα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και από εκεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει ακόμα καταθέσεις, ωστόσο γνωρίζουν την ταυτότητα των δραστών.