Ένα νέο σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που έφτασε μέχρι και σε βιασμό, κατήγγειλε γυναίκα, με καταγωγή από την Αλβανία, που ζει με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη.

*Διαβάστε εδώ: Ενδοοικογενειακή βία: Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά κακοποίησης των γυναικών

«Με απειλεί, με χτυπάει και με βρίζει διαρκώς. Η ζωή μου έχει γίνει κόλαση, δεν μπορούμε να ζήσουμε ως οικογένεια», φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία πριν λίγες ημέρες, όταν κατήγγειλε το τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, στο επεισόδιο αυτό ο σύζυγός της έφτασε σε σημείο να τη βιάσει, χορηγώντας της υπνωτικά. Όταν κατάφερε με δυσκολία να ξυπνήσει, είδε σημάδια στα χέρια και στα πόδια της.


Θεσσαλονίκη: Κατέφυγε σε δομή μαζί με τα τρία της παιδιά

Παρά την κινητοποίηση όμως την αστυνομίας που κλήθηκε από την ίδια, ο καταγγελλόμενος κατάφερε να εξαφανιστεί και να αποφύγει το αυτόφωρο, ενώ η ίδια μαζί με τα τρία παιδιά της 8, 12 και 16 χρόνων φυγαδεύτηκαν σε δομή, για να μην τους εντοπίσει.

«Πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας, διότι ο μηνυόμενος ακόμη και σήμερα και αφού ήδη αποχώρησε από το σπίτι μετά την έκδοση διάταξης από τον εισαγγελέα, εξακολουθεί να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει είτε τηλεφωνικά είτε διά ζώσης», ανέφερε, μιλώντας στη voria.gr, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μηνύτρια Χρήστος Πλάτσκος.

«Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει και η γυναίκα τρέμει από τον φόβο της, αυτή τη φορά πιστεύει ότι την έχει βιάσει», συμπλήρωσε.

Η γυναίκα ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου, μετά τα τρία περιστατικά που κατήγγειλε στην αστυνομία.

Στο πρώτο, που έγινε τον περασμένο χρόνο, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και αθωώθηκε καθώς ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε και η γυναίκα του πείστηκε ότι δεν θα επαναληφθεί.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα έδειξε ότι είναι αμετανόητος και τη χτύπησε για να κληθεί πάλι η αστυνομία. Εκείνη τη φορά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η καταδίκη δεν ήταν αρκετή. Πριν λίγες ημέρες, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ απείλησε πάλι τη γυναίκα του και όπως ανέφερε η ίδια στην αστυνομία, εκτιμά ότι της χορήγησε υπνωτικό και στη συνέχεια τη βίασε.

Έτσι εξηγεί σημάδια που είχε στο σώμα της, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, ενώ δυσκολευόταν να ξυπνήσει, το οποίο πιστεύει ότι προήλθε από κατανάλωση υπνωτικού χωρίς να το γνωρίζει.

Στη συνέχεια, το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία όμως ο σύζυγος κατάφερε και εξαφανίστηκε γνωρίζοντας πλέον ότι θα έρθει αντιμέτωπος με το αυτόφωρο. Η γυναίκα εξέφρασε έντονους φόβους μήπως τους επιτεθεί πάλι. «Με απειλεί διαρκώς ότι θα με σκοτώσει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν κατέθεσε την τρίτη μήνυση σε βάρος του συζύγου της.


Εξακολουθεί να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει

Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι όπου ζει η οικογένεια και να φιλοξενηθεί σε δομή, μακριά από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όπως η γυναίκα περιέγραψε στον συνήγορό της, οι συνθήκες εκεί δεν ήταν καλές, ενώ δεν μπορούσε να δοθεί λύση με το σχολείο των παιδιών από το οποίο απουσίασαν για τρεις ημέρες.

Η γυναίκα προσέφυγε στις εισαγγελικές αρχές και με διάταξη έχουν ληφθεί απαγορευτικά μέτρα σε βάρος του συζύγου της, ο κίνδυνος όμως ελλοχεύει, όπως μεταφέρει η ίδια.

«Υφίσταται επείγουσα ανάγκη να αποτραπούν αντίστοιχες μελλοντικές πράξεις ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της εγκαλούσας», αναφέρει σε διάταξή του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, επιβάλλοντας στον σύζυγο που μηνύθηκε να εγκαταλείψει άμεσα το σπίτι όπου μένει με την οικογένεια, όπως και να μην πλησιάζει το σπίτι και την ίδια τη σύζυγό του σε απόσταση 200 μέτρων.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε από την αστυνομία να επιληφθεί για την ασφάλεια της γυναίκας και να αναφερθεί οποιαδήποτε παραβίαση των όρων από την πλευρά του συζύγου.

Όπως πάντως καταγγέλλει η γυναίκα, παρά τα απαγορευτικά μέτρα, εξακολουθεί και την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει.

*Πηγή: voria.gr