Διήμερο σεμινάριο για δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, με θέμα την Ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική βία κατά των ζώων θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μάϊου 2024 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115), στις 10 π.μ.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και οργανώνεται από την Zero Stray Pawject, με τη συνδρομή του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και τη συμμετοχή της ειδικής γραμματέως για την προστασία των ζώων, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα.

Στο σεμινάριο θα δώσουν το «παρών» η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη και η Αναστασία Μασούρα, ενώ συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.


Σκοπός του σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών σε δικαστές και εισαγγελείς αναφορικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων και τη σύνδεση της κακοποίησης τους με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση των παιδιών, κ.λπ.

Περισσότεροι από 13 ομιλητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις και θα αναπτύξουν το όλο θέμα κατά τις εργασίες του σεμιναρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και τη φόνευση ζώου κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Τέλος, η οργάνωση του σεμιναρίου χρηματοδοτείται από:1) τη ΜΚΟ Zero Stray Pawject η οποία εκπαιδεύει, σχεδιάζει και εκτελεί προγράμματα -σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις- τα οποία μειώνουν βιώσιμα τον αριθμό των αδέσποτων και άστεγων κατοικίδιων και βελτιώνουν την καλή διαβίωση των ζώων και 2) την Βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για την ευζωία των ζώων Battersea Dogs & Cats.