Μία μεγάλη συμπλοκή σημειώθηκε στην Κρήτη, η οποία τερματίστηκε ύστερα από την επέμβαση της αστυνομίας, όπου ομάδες αλλοδαπών συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο Ηράκλειο, έξω από κάταστημα στο κέντρο της πόλης.

Τα αίτια που πυροδότησαν το επεισόδιο δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια και κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Έγιναν προσαγωγές και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις μάχες σώμα με σώμα, στο σημείο.

Η έγκαιρη επέμβαση της Άμεσης Δράσης απέτρεψε τα χειρότερα το απόγευμα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Καλοκαιρινού 141. Στο σημείο αυτό δυο ομάδες αλλοδαπών περίπου 10 ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανικής καταγωγής, φορώντας κράνη, έξω από ένα κατάστημα άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους.

Όπως μετέδωσε το cretalive.gr, η έγκαιρη άφιξη ενός περιπολικού ήταν καταλυτική καθώς οι δύο αστυνομικοί μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τους εμπλεκόμενους και στη συνέχεια η άφιξη των ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφερε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και της εκτόνωσης του επεισοδίου.

Λίγο αργότερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν πέντε προσαχθέντες του περιστατικού ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν της σύλληψης.