Εκτός τόπου και χρόνου εξαιτίας της μέθης βρισκόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα ο 50χρονος Eduart Denaj, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στον πρώτο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής στη Φυλή, λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία της εν διαστάσει συντρόφου του στο Μενίδι.

Είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα των δύο παιδιών του, ενός κοριτσιού 15 ετών και ενός αγοριού 16 ετών. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, φώναζε «θα σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσω» και κάρφωνε τη 40χρονη με το μαχαίρι που κουβαλούσε, ενώ η γυναίκα σπάραζε καλώντας σε βοήθεια. Τουλάχιστον 10 μαχαιριές στην κοιλιά, στον κορμό και στα χέρια δέχθηκε η Enkelejda Danaj μέχρι να ξεψυχήσει, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Ήθελε να τη… συνετίσει ώστε να αποσύρει τη σε βάρος του έγκληση για ενδοοικογενειακή βία, η οποία θα εκδικαζόταν σήμερα.

Η κόρη του ζευγαριού ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε λίγο μετά το φονικό στο σημείο και βοήθησε στην ταυτοποίηση της μητέρας της, πάνω στην οποία βρέθηκε καρφωμένο το μαχαίρι. Οι φωνές της ακούγονταν σε όλο το τετράγωνο: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά μου».

Διαβάστε ακόμα: Γυναικοκτονία στο Μενίδι: "Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" - Τα πρώτα λόγια του 50χρονου δολοφόνου


Μενίδι: Η ενέδρα θανάτου

Η 40χρονη Enkelejda, όπως κάθε μέρα, ξύπνησε στις 5 το πρωί για να πάει στον φούρνο όπου εργαζόταν ώστε να μη λείψει τίποτα στα δύο παιδιά της. Τις τελευταίες ημέρες ο Eduart την αιφνιδίαζε, ζητώντας της να αποσύρει την έγκληση που υπέβαλε εναντίον του.

Της έστησε καρτέρι για τελευταία φορά χθες το πρωί στη Λεωφόρο Πάρνηθος.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, διαπληκτίστηκε και ξαφνικά ο 50χρονος τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα περίοικοι κάλεσαν το «100», ενώ στο σημείο βρέθηκε και η κόρη της που την αναζητούσε και δεν την έβρισκε. Προσπάθησε να δει τη μητέρα της, πλην όμως οι αστυνομικοί δεν την άφησαν. Τους έδειξε μία πρόσφατη φωτογραφία της και μέσω αυτής αναγνωρίστηκε το θύμα. Η 15χρονη κατέρρευσε φωνάζοντας «ο μπαμπάς μου σκότωσε τη μαμά μου».


Το ιστορικό της κακοποίησης

Ο 50χρονος θα δικαζόταν σήμερα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μετά την τελευταία, τρίτη κατά σειρά, έγκληση σε βάρος του από την άτυχη 40χρονη. Το ζευγάρι από την Αλβανία είχε χάσει προ πολλού την οικογενειακή του γαλήνη, καθώς ο 50χρονος, όπως προκύπτει από τα αρχεία της Αστυνομίας, έκανε κόλαση τη ζωή της συντρόφου του.

Είχε συλληφθεί στις 3 Απριλίου 2013 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος και στις δύο περιπτώσεις. Θύμα και θύτης βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για τελευταία φορά στις 7 Μαΐου 2024, έπειτα από έναν ακόμα ξυλοδαρμό.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί εννέα ημέρες αργότερα. Δηλαδή σήμερα, ενώ στη 40χρονη Αστυνομικοί εγκατέστησαν την εφαρμογή panic button το οποίο δεν πρόλαβε να θέσει σε λειτουργία.

Τα περιστατικά βίας στο σπίτι της 40χρονης ήταν συχνά. Ακόμη και πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Eduart πήγε κάτω από το σπίτι, διαπληκτίστηκε με τη γυναίκα και τα παιδιά του και άρχισε να σπάει μπουκάλια, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει.

Η Enkelejda είχε αποφασίσει να κόψει κάθε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με συγγενείς της, όσες φορές μιλούσαν του τόνιζε ότι πλέον έχουν χωρίσει και δεν θέλει να την ενοχλεί. Είχε κάνει όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις για να γλιτώσει. Όμως τελικά έγινε η έκτη γυναίκα που έχασε τη ζωή της από τον σύντροφό της από τις αρχές του έτους στην Ελλάδα.