Στο φυλακισμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής (19/05) μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός.

Ο ιεράρχης μιλώντας από τον ιερό καθεδρικό ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου, τόνισε παρουσία του Πέτρου Μπελέρη, γιου του υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στις φυλακές της Αλβανίας, ότι «ο Φρέντη Μπελέρης από τη φυλακή της Αλβανίας δίνει τον δικό του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός συνέχισε προσθέτοντας: «όπως έχετε ακούσει πολλές φορές, σε κάθε λειτουργία μνημονεύω τις κοινότητες Ελλήνων εν Κύπρω, Κωνσταντινουπόλει και της Βορείου Ηπείρου, διότι εκεί υπάρχει κοινότητα ελληνική, η οποία παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες αντιστάθηκε, κράτησε την πίστη της, κράτησε τη γλώσσα της, κράτησε τον ελληνισμό της».

Τέλος, επεσήμανε πως «η παρουσία του Φρέντη Μπελέρη στα σύγχρονα γεγονότα ασφαλώς δεν είναι θέμα ούτε προσωπικό ούτε κομματικό, αλλά είναι θέμα εθνικό».