Την ώρα που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας catering στη Λαμία -που προμήθευε τα σχολικά γεύματα τα οποία ενοχοποιούνται για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μικρών μαθητών- καθησυχάζουν τους εργαζόμενους διαβεβαιώνοντας ότι θα επαναλειτουργήσει ό,τι απέμεινε από το εργοστάσιο μετά την πυρκαγιά της Κυριακής, οι πληροφορίες της «Α» επιμένουν ότι προς το παρόν φαίνεται αβέβαιο το μέλλον της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ακόμη κι αν δεν συνυπολογιστεί το περιστατικό με τα γεύματα στα οποία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, βρέθηκε σταφυλόκοκκος, η πυρκαγιά στους χώρους του εργοστασίου και τα καταστροφικά της αποτελέσματα καθιστούν απαγορευτική την επαναδειοδότηση της επιχείρησης.

Στο εργοστάσιο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο ελεγκτών του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για να εξετάσουν τους χώρους του εργοστασίου, ενώ η ιδιοκτησία επιμένει πως το κτίριο και ο εξοπλισμός έχουν μείνει αλώβητα από τη φωτιά, η οποία σημειώνεται ότι περιορίστηκε μόνο στους χώρους logistics, δηλαδή στην αποθήκη των τροφίμων, και όχι στο παρασκευαστήριο των γευμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Λαμία: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες του κατεστραμμένου από τη φωτιά εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα με σταφυλόκκοκο - Σέρβιρε φαγητά σε σχολεία, νοσοκομεία και ΤΕΙ


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fv70r451bl)


Λαμία: Συνεχίζεται ο έλεγχος του ΕΦΕΤ

Όμως, εκφράζονται φόβοι από τους ελεγκτές ότι ύστερα από μια τόσο μεγάλη πυρκαγιά, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους και τα χημικά στοιχεία που έχουν εκλυθεί εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων αλλά και όσων καταναλώσουν ό,τι παρασκευαστεί στους συγκεκριμένους χώρους. Πόρισμα, πάντως, δεν υπάρχει ακόμη, ενώ ο έλεγχος του ΕΦΕΤ στην περιοχή συνεχίζεται και σήμερα αναμένεται να υπάρξουν και τα πρώτα σαφή συμπεράσματα.

Οι ελεγκτές επισκέφτηκαν και δύο σχολεία της περιοχής, για να εξετάσουν σε ποιες συνθήκες και θερμοκρασίες μεταφέρονταν και αποθηκεύονταν τα γεύματα μέχρι να καταναλωθούν από τους μικρούς μαθητές, καθώς και μια επιχείρηση που προμήθευε την εταιρεία catering με ποσότητες κιμά, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών που έπαθαν δηλητηρίαση είχαν όλοι καταναλώσει μακαρόνια με κιμά.

Στο μικροσκόπιο οι κάμερες του κατεστραμμένου από τη φωτιά εργοστασίου

Ταυτόχρονα, οι Aρχές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής στον χώρο που βρέθηκε κλειδωμένος με λουκέτο. Οι κάμερες του εργοστασίου φαίνεται πως έχουν καταστραφεί από το θερμικό φορτίο που προκλήθηκε και οι ερευνητές της Πυροσβεστικής εξετάζουν οπτικό υλικό από τις κάμερες άλλων επιχειρήσεων εντός της Βιομηχανικής Περιοχής της Λαμίας.

Η εταιρεία είχε αναλάβει μεταξύ άλλων τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας -είχε μισθώσει το εστιατόριο/κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείου της Λαμίας με self-service φαγητά- και των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων, ενώ ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα για τους μαθητές της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα.

Επιπλέον, είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και το Καρπενήσι. STOP ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ Μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται, ωστόσο, να διακόπτεται η συνεργασία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) με την εταιρεία Γιαννίτσης Logistics AE. Σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που επικαλείται το newsit.gr, η συνεργασία του ΟΠΕΚΑ με την εταιρεία θα σταματήσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την Υγειονομική και την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Δημσιεύθηκε στην Απογευματινή