Ενισχύθηκαν οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλμυροπόταμος του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει το μεγάλο μέτωπο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.15 σε ρεματιά, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των δυνάμεων, καθώς υπάρχει μόνο ένας δρόμος πρόσβασης. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούeν 56 πυροσβεστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην επιχείρηση παρέχεται συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.


Λίγο πριν τις 17:30, το 112 ήχησε στην περιοχή του Αλμυροπόταμου, προειδοποιώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών


Σύμφωνα με το evima.gr, στο σημείο βρίσκονται ο πρόεδρος της κοινότητας Αλμυροποτάμου Χρήστος Γκότσης, με πυροσβεστικά οχήματα του δήμου και σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αλιβέρι.

Οι πρώτες εικόνες από την φωτιά στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

fotia_euboia_6_6_2024__1__esoteriki
fotia_euboia_6_6_2024__2__esoteriki