Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται για 5η ημέρα οι έρευνες στη Σύμη όπου εξαφανίστηκε ο γνωστός παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, με τις αρχές να «χτενίζουν» δύσβατες περιοχές για ένα ακόμα 24ωρο.

Κάτοικοι του νησιού αλλά και τουρίστες ερευνούν μαζί με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς το βουνό πάνω από το Πέδι από τη πλευρά της Αγίας Μαρίνας καθώς η τελευταία κάμερα τον συλλαμβάνει να περνά μπροστά από σπίτι που βρίσκεται στη έξοδο του χωριού και να ακολουθεί το μονοπάτι.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο και δύο φωτογραφίες από την τελευταία φορά που εθεάθη ο Μόσλεϊ στο Πέδι.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να γνωρίζουν κάθε αντικείμενο που είχε πάνω του έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπίσουν κάτι στο βουνό να γνωρίζουν αν είναι δικό του ή όχι. Όπως είπε η σύζυγος του είχε μαζί του ένα χακί τσαντάκι, ένα μπουκαλάκι νερό, το πορτοφόλι του κι ένα ρολόι απλό κι όχι «έξυπνο». Επίσης στην πρώτη της κατάθεση είχε αναφέρει πως ο σύζυγος της αγαπούσε το βουνό και συχνά του άρεσε να φεύγει μονος του. Ωστόσο τίθεται ένα ερώτημα: Γιατί άφησε εκείνη την ημέρα το κινητό στο σπίτι που φιλοξενούνταν στον Γιαλό.

Όπως ανάφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που πραγματοποιούν συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του, δεν αποκλείεται και το σενάριο να έχει πέσει σε κάποια χαράδρα ή σπηλιά.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1v6j52qx5hd)


Σύμη: Σε σπηλιές που ξαφνικά γεμίζουν με νερό οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC

Με ιδιαίτερη ανησυχία τα ξένα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη. Όπως αναφέρει ο Independent, πλέον δίνεται μάχη με τον χρόνο ώστε να βρεθεί ο 67χρονος Μάικλ Μόσλεϊ. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, οι πυροσβέστες ερευνούν ένα σύστημα σπηλαίων που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η άβυσσος».

Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30 την Τετάρτη, όταν πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο παραλιακό μονοπάτι πίσω στο κοντινό Πέδι.

«Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Υπάρχει λόγος που το αποκαλούν έτσι. Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει εκεί», είπε ένας σερβιτόρος στην Daily Telegraph.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του δρος Μόσλι είπε ότι «δεν θα χάσει την ελπίδα της» από την αναζήτηση του συζύγου της και ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τις «ακούραστες» προσπάθειές τους.

«Η έρευνα συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το Βρετανικό Προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν στην εύρεση του Michael. Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας», είπε η Δρ Clare Bailey Mosley.


Σύμη: Το βίντεο και τα ερωτήματα

Στο βίντεο όπου διακρίνεται για τελευταία φορά ο Βρετανός βρίσκεται μπροστά σε δύο κακοτράχαλα μονοπάτια. Το ένα οδηγεί στην Αγία Μαρίνα και το άλλο στην περιοχή προς το σπίτι του.

«Το βουνό αυτό έχει πολλά τυφλά σημεία, πολλά επικίνδυνα σημειά τα οποία θα πρέπει να χτενιστούν μέτρο προς μέτρο», ανέφερε ο Μανώλης Τσιμπούκας, προϊστάμενος του silver alert Δωδεκανήσων.

Στις αρχές έχουν «γεννηθεί» τα ακόλουθα ερωτήματα: Γιατί έφυγε μόνος του; Γιατί δεν είχε κινητό; Γιατί επέλεξε άλλη δύσβατη παραλία; Γιατί δεν πήρε θαλάσσιο ταξί; Γιατί δεν πήρε το λεωφορείο της γραμμής;

Ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ανέφερε ότι «Το επικίνδυνο είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ήταν 46-47 βαθμοί Κελσίου, είναι το ίδιο επικίνδυνο με μία θαλασσοταραχή, με μία επικίνδυνη βροχόπτωση».

«Δεν είναι φυσιολογικό ένας άνθρωπος να περπατάει στο δρόμο στις 14:30 και να κάνει τόσα χιλιόμετρα με μία ομπρέλα και ένα καπέλο», υπογράμμισε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ και το δεύτερο ζευγάρι που τούς φιλοξενούσε έδωσαν δεύτερη κατάθεση στις αρχές.

«Η αναζήτηση συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας», είπε η σύζυγος του παρουσιαστή.

Τις τελευταίες ώρες στη Σύμη βρίσκονται και τα τέσσερα παιδιά του παρουσιαστή.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1v69514cgn5)


Το νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη

Παράλληλα, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, έρχεται στη δημοσιότητα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, τα οποία είναι από κάμερα κλειστού κυκλώματος, ο Βρετανός παρουσιαστής φέρεται να περπατά δίπλα στη μαρίνα στο Πέδι.

Ο άνθρωπος στα πλάνα κρατά ομπρέλα όπως και στις φωτογραφίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και φέρεται να κινείται προς βραχώδεις λόφους βορειοανατολικά από το Πέδι.

«Ο άνδρας φαίνεται σε καλή κατάσταση και κινείται με σταθερά βήματα χωρίς κάποιο σημάδι αποπροσανατολισμού», σχολίασε στο BBC, αστυνομικός από την περιοχή.

Η εν λόγω εικόνα πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες λήψεις από κλειστό κύκλωμα καμερών του Βρετανού παρουσιαστή πριν φύγει από το χωριό.