Σε εργοστάσιο παρασκευής ανοξείδωτων σκευών σημειώθηκε έκρηξη από την οποία προκλήθηκε φωτιά το μεσημέρι της Τετάρτης 12/06, στην περιοχή της Κηφισιάς.

Μπορεί οι εικόνες να θυμίζουν Αποκάλυψη, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, θέμα ώρας αποτελεί η οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, η φωτιά περιορίστηκε στο εσωτερικό του κτιρίου όπου και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους 45 πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη. Εξαιτίας των υλικών που βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου η αρχική έκρηξη που σημειώθηκε σε τμήμα του εργοστασίου προκάλεσε την πυρκαγιά η οποία αμέσως έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Οι δρόμοι που οδηγούν στην οδό Αιγίδων στην Κηφισιά ειναι κλειστοί για την διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ειδικότερα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στους εξής δρόμους:

- Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα

- Στην οδό Σένεκα

- Στην οδό Αιγιδών

Επί τόπου βρίσκεται και ελικόπτερο της πυροσβεστικής που πραγματοποιεί ρίψεις νερού ώστε να περιοριστεί το τεράστιο θερμικό φορτίο που έχει αναπτυχθεί από τις φλόγες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει μαρτυρίες για τραυματίες η αγνοούμενος εργάτες.

Η επιχείρηση με την ονομασία "PAL" έχει καταστραφεί ολοσχερώς αναφέρουν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι σύζυγος της Μίνας Γκάγκα, πνευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Η κυρία Γκάγκα μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή Τ- live για τα νεότερα στοιχεία γύρω από την έκρηξη, σημείωσε πως δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1y2o74m22ap)


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1y2e7urtiyh)

Ήχησε το 112

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», λέει το μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους της περιοχής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1y1k78q2vd5)

mhnuma_112_ekriksi_se_ergostasio_sthn_khfisia