Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο δικηγόρος συνελήφθη μετά την καταγγελία στις αρχές του γιατρού, που κλήθηκε να περιθάλψει τη σύζυγο του στο ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου την μετέφερε. Ο δικηγόρος και η σύζυγος του ισχυρίστηκαν πως τα χτυπήματα προέκυψαν από πτώση από τις σκάλες.

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού» φέρεται να ανέφερε ο ιατρός για την κατάσταση της συζύγου του δικηγόρου.

Επίσης, σύμφωνα με την κατάθεση του ιατρού έφερε απεικονιστικά ευρήματα και συγκεκριμένα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Επιπλέον, είχε αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ιατρού η 37χρονη δικηγόρος επίσης σε ερώτηση του, εάν ο άνθρωπος που την μετέφερε στα επείγοντα την χτύπησε, απάντησε καταφατικά. Κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαίωσε στη συνέχεια ενώπιον των αστυνομικών.


Εμμένει στην εκδοχή του περί «οικιακού ατυχήματος»

Ο δικηγόρος κρατείτο από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Θα δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, ωστόσο εμμένει στην εκδοχή του περί «οικιακού ατυχήματος».

Πάντως από το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι «στις 03.30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία, ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγός του, 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01.30 ο δικηγόρος μετέφερε τη σύζυγό του στο Νοσοκομείο “Ευρωκλινική Αθηνών” ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς».


H 37χρονη αρνήθηκε τον ξυλοδαρμό, αλλά δέχθηκε να εγκαταστήσει panic button

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, «ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα και σε ερώτησή του προς την 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί προέρχονται από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, αλλά στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά».

Αξιοσημείωτο όμως είναι πως αν και η 37χρονη αρνήθηκε τον ξυλοδαρμό, δέχθηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button), το οποίο δίνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σύζυγος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξή του

Ο γιατρός διαπιστώνοντας ότι τα τραύματα αυτά δεν ταιριάζουν με πτώση από σκάλα, κατήγγειλε το περιστατικό και ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ την ίδια στιγμή η σύζυγός του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξή του. Σημειώνεται ότι η ίδια είναι μεταξύ άλλων νομική σύμβουλος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στο μεταξύ, την εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του δικηγόρου ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία από τον γιατρό έγινε στο πλαίσιο της ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και υποχρεώνει τους γιατρούς, δασκάλους και άλλους επαγγελματίες να ειδοποιούν τις Αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία, ανεξαρτήτως τι δηλώνει το θύμα.

Ταυτόχρονα ο νόμος θωρακίζει τους επαγγελματίες που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως), με σχετικό ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος τους μηνύσεις, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.