«Ανδρική συμπεριφορά» χαρακτήρισε την παραδοχή από τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ο Αλέξης Κούγιας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει έντονες αντίδρασεις.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», όταν ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας υπερασπίστηκε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο συνάδελφός του, συμπληρώνοντας πως από όσα γνωρίζει ο δικηγόρος «έδωσε το είναι του σε αυτή τη γυναίκα» και μάλιστα «εις βάρος της παλιάς του οικογένειας».

Διαβάστε ακόμα: Ζήνα Κουτσελίνη για "καριέρα Λύτρα": "Λυπάμαι αν νιώσατε πως σας προσβάλλω"


Αλέξης Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: «Η παραδοχή του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά»

Στoν αέρα της εκπομπής ο Αλέξης Κούγιας είπε πως ήταν… αντρίκια συμπεριφορά να παραδεχτεί ο Απόστολος Λύτρας ότι κακοποίησε τη σύζυγό του.

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος. Η άποψή μου είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του γιατί θα μπορούσε να την αρνηθεί και να επιμένει στην αρχική του θέση» είπε ο κ. Κούγιας.

Στις έντονες διαμαρτυρίες της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε πως: «Είναι 100% κακοποιητής», ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως «είναι διαφορετικό ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Είναι έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι ύποπτος φυγής, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως».

Σε αυτό το σημείο επέμεινε πως: «Όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε πάνω του, αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε και είπε ότι, «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα» σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως: «Έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση», προσθέτοντας πως «κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα».

Ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν, με τον Αλέξη Κούγια να μιλά για τη ζωή του Απόστολου Λύτρα λέγοντας πως ερωτεύτηκε τη συνεργάτιδά του και διέλυσε την οικογένειά του, αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια (εννοώντας από το άγχος) προβλήματα υγείας και όλη η περιουσία του είναι πλέον στο όνομα της συζύγου του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22vn8hsisu1)

Η αντιπαράθεση Κούγια - Αναστασοπούλου

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια προκάλεσαν ένταση στον αέρα της εκπομπής, με τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου να κάνει ερωτήσεις στον κ. Κούγια για την κακοποίηση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα και να λέει: «Ε, εντάξει, έριξε και λίγο ξύλο».

«Μη μου κάνετε ερωτήσεις που σας υπαγορεύουν στο ακουστικό» είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Αφήστε με να μιλήσω αν σας το επιτρέπει η ευγένειά σας. Έχετε τον Κούγια στην τηλεόραση και προσπαθείτε να κάνετε μια συζήτηση κατωτάτου επιπέδου αντί να ενημερωθεί ο κόσμος από εμένα».

«Με το υφάκι αυτό… δεν έχετε το ειδικό βάρος να ειρωνευτείτε εμένα κ. Αναστασοπούλου» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας, με τη Μαρία Αναστασοπούλου να διαμαρτύρεται για όσα είχαν ακουστεί και τον Κούγια να την αποκαλεί «κοριτσάκι»

Λίγο πριν κλείσει τη συνέντευξη ο δικηγόρος σημείωσε: «Με παρασύρατε, τιμώ τις γυναίκες, ζητώ συγγνώμη», ενώ η Μαρία Αναστασοπούλου απάντησε: «Ναι, δεν προκύπτει πάντα…».