Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, στην υπόθεση της Πάτρας που εδώ και χρόνια είναι στο επίκεντρο.

Η μητέρα της κατηγορούμενης, κατέθετε για πάνω από τρεις ώρες, για όσα γνώριζε για τους θανάτους των παιδιών, αλλά και τις σχέσεις της κατηγορούμενης με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα από τα δικαστήρια ο Δημήτρης Δαμιανός, η μητέρα της κατηγορούμενης ήταν συγκινησιακά φορτισμένη όσο κατέθετε για τον θάνατο της εγγονής της. 

Αρχίζοντας, η μητέρα της κατηγορούμενης περιέγραψε όσο ήξερε για την εξωσυζυγική σχέση του γαμπρού της: «Το 2018 είχε μια εξωσυζυγική σχέση ο Δασκαλάκης. Μου είπε πως την ενημέρωσε ο σύντροφος της κοπέλας. Η κόρη μου δεν ήθελε να να το πιστέψει ότι ο Μάνος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Δασκαλάκης το παραδέχθηκε... Στη Δήμητρα και τη Ρούλα είχε ζητήσει συγγνώμη. Μου είχε πει 'Μαμά, για τα παιδιά θα επιστρέψω"».

Μετά τον θάνατο της Μαλένας, ο Δασκαλάκης δεν ήθελε να κάνουν τρίτο παιδί. Ωστόσο, το αποφάσισαν για χάρη της Τζωρτζίνας που ήθελε αδελφάκι. Περιγράφοντας τη σχέση τους μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού είπε:

«Ξέρω ότι έγιναν δύο έντονοι τσακωμοί. Ο πρώτος όταν είχε γεννηθεί η Ίριδα και της πέταξε το κινητό και τη χτύπησε στο χείλος. Είχε μιλήσει ο κ. Δασκαλάκης με τον σύζυγό μου, είχαν πει κάποια πράγματα. Προσπαθούσαν να με προφυλάξουν, δε μο έλεγαν πολλά. Μόνο ότι είχαν ένταση και της πέταξε το κινητό. Ήταν Χριστούγεννα θυμάμαι. Είχαμε μια συζήτηση για τη σχέση των ζευγαριών. Μου λέει (σ.σ. Δασκαλάκης) "Άκουσε να σου πω, η κόρη σου θέλει πολύ ξύλο. Της έδωσα μπολλές μπουνιές". Νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Μου είπε τελικά η κόρη μου ότι τη χτύπησε στο αυτοκίνητο. Δε μου είπε πως γίνεται συνέχεια αυτό. Το συζητούμε με την αδελφή της, δεν ήμουν εγώ στα πράγματα».



Πάτρα: Τι είπε για τον θάνατο της Μαλένας - "Ήταν της άποψης πως ό,τι φεύγει φεύγει"


Αναφερόμενη στον θάνατο της Μαλένας και πώς ειδοποιήθηκε περιέγραψε: «Με πήρε τηλέφωνο (σ.σ. κατηγορούμενη) και μου είπε πως ξύπνησε με πρησμένο τον λαιμό της, έχει κάτι στους αδένες της. Πήγε στον γιατρό και μου είπε πως πήρε αντιβίωση, δεν υποχωρούσε το πρήξιμο και πήγε πάλι στη γιατρό, έκανε κάποιες εξετάσεις και τους συνέστησε να πάνε στην Αθήνα».

Μιλώντας για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού είπε: «Δεν έδειχνε παιδάκι που ήταν στα τελευταία στάδια. Λίγο ταλαιπωρημένη. Ήταν ένα παιδάκι φαγανό, δεν είχε πολλή όρεξη. Ενημερώθηκα για το συμβάν από τον σύζυγό μου. Ήμουν σπίτι, έκανα δουλειές και μου είπε ο σύζυγός μου πως το παιδί "έφυγε". Δεν μπορούσε να το καταλάβω, έλεγα "πού πήγε". Μου είπε η κόρη μου "μαμά με ένα αχ έφυγε το παιδί". Μου είπε πως είχε ξαπλώσει και έφυγε με ένα "αχ". Της έλεγε "μαμά ξάπλωσε και εσύ". Ότι άκουσε ένα "αχ", δεν το είδε καθόλου καλά και φώναξε τους γιατρούς. Δεν ξέρω πόσοι γιατροί ήρθαν. Αφου μου είπε αυτό ήμουν 100% σίγουρη πως με τη χημειοθεραπεία έπαθε κάτι. Δεν είχε βάλει στο κεφάλι πως η Μαλένα είχε χαθεί. Έκλαιγε όλη μέρα, φορούσε μαύρα. Και η Τζωρτζίνα παραπονιόταν».

«Ήταν της άποψης πως ό,τι φεύγει φεύγει. Δε θα κάτσουμε να πεθάνουμε και εμείς, έχουμε και άλλο παιδί... Αυτό που μου έδειχναν (ζευγάρι) ήταν πως ήταν όπως πριν», κατέληξε.

Η κατάθεση της μητέρας της κατηγορούμενης συνεχίζεται και δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι ο πατέρας της θα προλάβει να καταθέσει εντός της σημερινής δικάσιμου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d232mbmlport)