Μια προσαγωγή με ιδιαιτερότητες πίσω ακριβώς από το κτίριο της ΓΑΔΑ, απασχολεί τις τελευταίες ώρες τους αστυνομικούς, με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να εμπλέκεται στην υπόθεση και να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη διερεύνηση της.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του parapolitika.gr η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τους ανώτατους αξιωματούχους του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υψηλής σημασίας με τον νεαρό αλλοδαπό να μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Ένα μόλις 24ωρο μετά από ένα σοβαρό επεισόδιο στα Προσφυγικά, στα εγκαταλελειμμένα σπίτια μετά την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες τραυματίζοντας αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και προκαλώντας φθορές σε περιπολικά, ένας αστυνομικός που είχε υπηρεσία στο κτίριο της ΓΑΔΑ, κατευθύνθηκε σε ένα ψιλικατζίδικο στην οδό Δημητσάνας.

Εκεί, πρόσεξε έναν ύποπτο νεαρό ο οποίος συμπεριφερόταν περίεργα. Αμέσως κάλεσε συναδέλφους του και ο νεαρός αλλοδαπός άνδρας ακινητοποιήθηκε. Ένα κινητό βρέθηκε στην κατοχή του και όταν έγινε ένας πρόχειρος έλεγχος, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο άνδρας αυτός, έδινε κατευθύνσεις στους κουκουλοφόρους των Προσφυγικών πότε να επιτεθούν σε αστυνομικές δυνάμεις, τα πολεμοφόδια που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν σε κάθε «ντου» και άλλες πληροφορίες. Πρόκειται για μηνύματα τα οποία έστελνε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και τα οποία εξετάζεται εάν συμμετείχαν στα προχθεσινά επεισόδια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε η Κρατική Ασφάλεια. Όπως προέκυψε, πρόκειται για έναν υπήκοο Βενεζουέλας, ο οποίος όπως όλα δείχνουν έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση στην Αθήνα. Η υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του parapolitika.gr κρίθηκε τόσο σοβαρή που κλήθηκε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΒ), η γνωστή Αντιτρομοκρατική που παρέλαβε τον νεαρό από την Βενεζουέλα.

Οι αστυνομικοί, δεν γνώριζαν πως υπήρχε άνθρωπος που κατεύθυνε τις επιθέσεις εναντίων τους στα Προσφυγικά, γνώριζαν πως απλώς υπήρχαν κουκουλοφόροι και αλλοδαποί που είχαν καταλάβει -για άλλη μια φορά μετά την τελευταία τους εκκένωση- τα συγκεκριμένα σπίτια.

Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού που πήγε στο ψιλικατζίδικο στην οδό Δημητσάντας και εντόπισε τον περίεργο νεαρό, φαίνεται ότι έδωσε ένα «λαυράκι» στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το κινητό του νεαρού άνδρα αναλύεται για τις επαφές, τα μηνύματα, τις κλήσεις αλλά και τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες, καθώς οι αρχές, θεωρούν πως έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος το οποίο ενδεχομένως να μην κινείται μόνο στην αναρχία αλλά ίσως και στις παρυφές της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.