Έχοντας ως όραμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για ζητήματα που αφορούν το «πράσινο αύριο» της χώρας μας, η HELLENiQ ENERGY τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων στους όμορους στις εγκαταστάσεις της δήμους.

Οι δράσεις, που στόχο είχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητριών και μαθητών για τη σημασία της βιοποικιλότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ και τους περιβαλλοντικούς φορείς The Bee Camp και Εχεδώρου Φύσις ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη αλλά και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων τόσο στο Θριάσιο Πεδίο και όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.

1100 μαθητές από 17 δημοτικά σχολεία 7 Δήμων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες είχαν την ευκαιρία, με παιχνίδια και κουίζ γνώσεων, να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και την οικολογική αξία των υδροβιοτόπων.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, τα παιδιά δημιούργησαν χειροποίητες κατασκευές από πηλό, χώμα, σπόρους βοτάνων και αγριολούλουδων, γνωστές και ως σπορόβομβες.

01_eleusina_-_kiafa__84_
02_magoula_-_kiafa__52_
02_magoula_-_kiafa__81_
02_magoula_-_kiafa__98_

Οι σποροβόμβες μπορούν να φυτρώσουν και να συμβάλλουν, και ως τροφή, στην επιβίωση των μελισσών χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Οι μικροί μαθητές πέταξαν τις σποροβόμβες στο έδαφος, αφήνοντας το δικό τους θετικό αποτύπωμα για την επιβίωση των μελισσών και φυσικά για την «καλλιέργεια» ενός αισιόδοξου αύριο.

Μέσα από αυτές τις πρωτότυπες δράσεις, η HELLENiQ ENERGY ώθησε τους νέους στην κατανόηση της σημασίας της βιοποικιλότητας, της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη, δίνοντάς στη νέα γενιά ένα βήμα έμπνευσης και ενδυνάμωσης διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι θα είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

03_mandra_-_kiafa__22_
03_mandra_-_kiafa__33_
03_mandra_-_kiafa__36_
03_mandra_-_kiafa__40_

Δημιουργία Πάρκων από την HELLENiQ ENERGY

Οι πρωτοβουλίες της HELLENiQ ENERGY όμως, δεν περιορίστηκαν μόνο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Ο Όμιλος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ανακοίνωσε και τη δημιουργία δύο πάρκων στους Δήμους Μεγαρέων και Δέλτα, επιβεβαιώνοντας την προτεραιότητά του να συμβάλλει στη διαμόρφωση περισσότερο πράσινων, βιώσιμων και ανθεκτικών πόλεων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες και δράσεις, η HELLENiQ ENERGY αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των νέων.

Οι δράσεις αυτές, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας που στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος. Η διαρκής επένδυση στην εκπαίδευση και η ενεργή εμπλοκή των νέων σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας, με στόχο να διαμορφωθεί μια νέα γενιά που θα είναι προσηλωμένη στην προστασία του πλανήτη μας και την προαγωγή της βιωσιμότητας.

04_megara_-_megara__6_
04_megara_-_megara__83_
04_megara_-_megara__123_
05_aspropyrgos_-_aspropyrgos__14_
thessaloniki_2
thessaloniki_4