Τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες, Τρίτη, η συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικός στην Πάτρα μετέφερε στην αγκαλιά του μακριά από τη φωτιά ηλικιωμένο, που δεν μπορούσε να περπατήσει.

Διαβάστε ακόμα: Άδωνις Γεωργιάδης: Αύριο θα λειτουργήσει και πάλι το ''Καραμανδάνειο'' - Μικρές υλικές ζημιές, η φωτιά θα μπορούσε να το είχε κάψει


Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς μαζί με συναδέλφους του και αμέσως άρχισαν να επιχειρούν. Ο ίδιος περιέγραψε σήμερα την κατάσταση που επικρατούσε και εξήγησε ότι οι εντολές που είχαν λάβει ήταν να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια.

Πάτρα: ''Ήταν στο τελευταίο σπίτι, μέσα στο ύψος της φωτιάς'', είπε ο αστυνομικός

Αναφορικά με τη διάσωση του ηλικιωμένου άντρα, ο αστυνομικός ανέφερε πως ήταν «στο τελευταίο σπίτι, μέσα στο ύψος της φωτιάς», ενώ «δεν μπορούσε να περπατήσει».

«Μου ζήτησαν επιτακτικά να τον βοηθήσω κάτι το οποίο θα το έκανα έτσι και αλλιώς και μετέβη μαζί με τους συναδέλφους μου. Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος φοβούμενος γιατί δεν τον άκουγε κανένας. Μαζί με τους συναδέλφους μου, μού άνοιγαν τον δρόμο, καταφέραμε να κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε με δύο ακόμα ηλικιωμένους ανθρώπους», συνέχισε.

Δείτε το συγκλονιστικό στιγμιότυπο στο 2:28 του βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l0znmpdkkh)
Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο tempo24.news, ο αστυνομικός βρέθηκε σήμερα στο ίδιο σημείο μαζί με την κόρη του, Γεωργία και όπως δήλωσε, επρόκειτο να μεταβεί στην οικία του ηλικιωμένου, για να του παραδώσει το κλειδί του σπιτιού, αφού εκτός του ότι τον απομάκρυνε από το σημείο της φωτιάς, φρόντισε να ασφαλίσει και το σπίτι.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε πυροσβέστες αστυνομικούς, αλλά και κατοίκους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν, προκειμένου να μην μπει η φωτιά μέσα στα σπίτια.

Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος που έσωσε ηλικιωμένι στη φωτιά του Γηροκομειού