Απάντηση σε όσα δήλωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, σχετικά με τη λειτουργία των ηλεκτροκίνητων αναρροφητικών χειραμαξιδίων στην πόλη, εξέδωσε η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αγορά – η οποία ήταν «άστοχη και χωρίς σχεδιασμό» – των συγκεκριμένων πέντε ηλεκτροκίνητων αναρροφητικών χειραμαξιδίων, έγινε από την τέως δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη και κόστισε 117.180 ευρώ και όχι 1,45 εκ ευρώ, ενώ διευκρινίζεται ότι τα μηχανήματα αυτά δεν λειτούργησαν ποτέ, ούτε επί της περασμένης δημαρχίας που τα αγόρασε.

Η αστοχία της αγοράς, σύμφωνα με τον Δήμο Σερρών, στηρίζεται στα εξής:

- Δεν προβλέφθηκε καν από την προηγούμενη δημοτική αρχή το βασικότερο, δηλαδή χώρος αποθήκευσης και φόρτισης τους στο κέντρο της πόλης. Είναι ενδεικτικό ότι τη μια μέρα παρουσιάστηκαν με κάθε επισημότητα και από την επόμενη μέρα… δεν ξαναεμφανίστηκαν.

- Τα μηχανήματα αυτά είναι ιδιαίτερα δύσχρηστα για την μεταφορά τους.

«Ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να τα χρησιμοποιήσουν λόγω…ύπαρξης GPS όχι μόνο δεν ευσταθεί αλλά είναι και συκοφαντικός μιας και σχεδόν η πλειοψηφία των δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων διαθέτουν GPS και φυσικά χρησιμοποιούνται κανονικά» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όπως εξηγεί ο Δήμος Σερρών, εξετάζεται η χρήση και οι τρόποι αξιοποίησης των εν λόγω μηχανημάτων και βέβαια αναζητούνται χώροι αποθήκευσης και φόρτισης στο κέντρο της πόλης, ενώ η εξεύρεση λύσης είναι κοντά.

dimos-serrwn