Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό των 5,7 βαθμών της Kλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24/04 στο Λασίθι της Κρήτης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε πως θα προχωρήσει σύντομα σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Διαβάστε: Τρομακτική πρόβλεψη Παπαδόπουλου: Αναμένουμε σύντομα μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό - Δεν είμαστε σίγουροι αν τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη είναι η κύρια δόνηση (Ηχητικό)

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σε δέκα ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών θα τον βραβεύσει με ένα πολύ σπουδαίο βραβείο, το μετάλλιο Sergey Soloviev. Εκεί, όπως είπε, στο πλαίσιο του συνεδρίου, «θα ανακοινώσω ποιες είναι οι πιθανότητες και πότε θα είναι η επόμενη ηφαιστειακή έκρηξη στη Σαντορίνη», επισήμανε ο σεισμολόγος.


Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Θα ανακοινώσω ποιες είναι οι πιθανότητες να έχουμε το επόμενο διάστημα και πότε την επόμενη ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης

«Σε δέκα ημέρες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών στο ετήσιο συνέδριό της στη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχουν 20.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, θα μου κάνει τη μεγάλη τιμή να με βραβεύσει με ένα πολύ σπουδαίο βραβείο. Το μετάλλιο Σεργκέι Σολόβιεφ, το οποίο απονέμεται μία φορά τοn χρόνο σε προσωπικότητες της Διεθνούς Επιστήμης που έχουν διακριθεί για τη μελέτη των φυσικών κινδύνων. Εκεί θα ανακοινώσω στην ομιλία που θα κάνω ταυτόχρονα με τη βράβευση και ποιες είναι οι πιθανότητες να έχουμε το επόμενο διάστημα και πότε την επόμενη ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης», είπε χαρακτηριστικά.