Του Γιώργου Λυκουρέντζου - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να ζητούν οι Ελληνες πολίτες από τον πρόεδρο της Βουλής; Οσο κι αν προσπαθήσετε να μαντέψετε, είναι σίγουρο πως δεν θα τα καταφέρετε, αφού κάποιες από τις χιλιάδες επιστολές που φτάνουν κάθε χρόνο στο γραφείο του προέδρου του Κοινοβουλίου ξεπερνούν ακόμα και την πιο προχωρημένη φαντασία. Οπως αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά», ρουσφέτια, καταγγελίες, αποκαλύψεις για σκάνδαλα και συνωμοσίες, ακόμα και αιτήματα για προξενιά ή ερωτικά ραβασάκια με αποδέκτριες καλλονές Ελληνίδες βουλευτίνες είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν αυτό το τεράστιο παζλ. Κάποιες από αυτές τις επιστολές, μάλιστα, θα μπορούσαν να σταθούν μόνες τους ως σενάρια κινηματογραφικής ταινίας. 

Μιλώντας στα «Π», υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι είναι φύσει αδύνατον ο πρόεδρος της Βουλής να ασχολείται προσωπικά με όλες τις επιστολές που του αποστέλλονται. «Αν το έκανε, δεν θα προλάβαινε να ασχοληθεί με τίποτα άλλο», είναι η χαρακτηριστική απάντηση των συνεργατών του προέδρου. 

Οι αριθμοί εξηγούν το γιατί και δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στη Γραμματεία της Βουλής, ο μέσος όρος των επιστολών που φτάνουν ετησίως στο Κοινοβούλιο με παραλήπτη τον πρόεδρό του ξεπερνά τις 4.500, ενώ ημερησίως κατά τις εργάσιμες ημέρες στο πρωτόκολλο του προέδρου της Βουλής εισάγονται περίπου 20 επιστολές. Με τον όρο «καταγγελίες» καταχωρούνται ετησίως 130 επιστολές κατά μέσο όρο, με τον όρο «διαμαρτυρίες» περίπου 210 ετησίως, ενώ πάνω από 450 τον χρόνο είναι οι υβριστικές επιστολές, οι οποίες οδηγούνται απευθείας στον «καταστροφέα εγγράφων». 

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες επιστολές αφορούν σε θέσεις και απόψεις επί νομοσχεδίων, σε ψηφίσματα, αλλά και σε πάρα πολλά αιτήματα πολιτών, σε αρκετές δε περιπτώσεις είναι ακόμα και ρουσφετολογικού περιεχομένου.

Η απόπειρα πραξικοπήματος και ο γενετικά μεταλλαγμένος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η επιστολή μέσω της οποίας αποκαλύπτεται η απόπειρα πραξικοπήματος: «Κύριοι βουλευτές, ένας ασήμαντος ανθρωπάκος, Εγώ, σας ενημερώνω γι’ αυτό που έπρεπε να πράξουν 7 χρόνια τώρα οι κύριοι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς και άλλοι. Οτι έγινε απόπειρα πραξικοπήματος και σας το κρύβουν ακόμη, ενώ είστε το ανώτατο όργανο, στο οποίο πρέπει να προσφύγει ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός ακόμα και αν διατάξουν ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΑΣ, μέσα σε 15 ημέρες για έγκριση. Εχω ενημερώσει τους παραπάνω με στοιχεία πριν 7 περίπου χρόνια και το απέτρεψαν μεν γιατί ήταν σχεδιασμένο για 10 Ιουνίου 2010, αλλά οικειοποιήθηκαν τα μέσα που θα χρησιμοποιούσε η ακροδεξιά για πραξικόπημα, που ήταν η τεχνολογία. Ενα δηλαδή ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ, ΕΦΕΥΡΕΣΗ που παρακολουθούσε ταυτόχρονα 50.000 Ελληνες καθώς και τους πολιτικούς και έχει δυνατότητα να βασανίζει ανθρώπους ακόμα και να τους σκοτώνει από μακρυά. Και καταγγέλλω και πάνω μου βασανιστήρια. Να ζητήσετε ολιγοσέλιδη έκθεση και αποκάλυψη εντός της Ολομελείας. Ετσι θα σταματήσουν τα βασανιστήρια που γίνονται ακόμα και στα γεννητικά μου όργανα». Ο ίδιος συμπολίτης μας, πάντως, επανήλθε λίγες ημέρες αργότερα διαμαρτυρόμενος για το ότι δεν έλαβε απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας για τον λόγο αυτό χρηματική αποζημίωση, την οποία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έπρεπε να του αποστείλει με ταχυδρομική επιταγή. 

Στείρωση

Βασανιστήρια εις βάρος του κατήγγειλε και ο Φ.Χ. «Επιλέχτηκα στην Αγγλία όταν ήμουν 12 χρονών και από τότε έγινε διεθνές πείραμα. Με μετάλλαξαν γενετικά σε όλο το σώμα, αλλά κυρίως στα γεννητικά όργανα, με σκοπό την στείρωση. Από την μετάλλαξη άλλαξε το δακτυλικό αποτύπωμα του δεξιού δείκτη (έχει 2 κέντρα). Στο συγκεκριμένο δάκτυλο βγαίνει συνεχώς σπασμένο νύχι από τη ρίζα. Με πότιζαν ναρκωτικά στον φραπέ...».

Ο ένας ζήτησε το ύπατο αξίωμα κι ο άλλος τον θρόνο της Ελλάδας

Από τα διαχρονικά απωθημένα του Ελληνα δεν είναι άλλο από το «κάνε με μια μέρα πρωθυπουργό». Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε, τον μεγάλο Νίκο Σταυρίδη στην ταινία «Ανθισμένη Αμυγδαλιά», ήδη από το 1959: «Με κάνεις εμένα πρωθυπουργό; Και θα δεις τι έχει να γίνει». Ετσι, μεγάλο μέρος των χιλιάδων επιστολών που λαμβάνει ο πρόεδρος της Βουλής αφορά σε συμπολίτες μας που αυτοχρίζονται υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οπως ο Γ.Κ., ο οποίος ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας: «Σας ζητώ όπως εντός των επομένων ημερών συγκαλέσετε την ελληνική Βουλή στην Ολομέλειά της, σε ειδική συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα την ψήφιση και πιθανή εκλογή του επομένου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θεωρώ αυτοδικαίως τον εαυτό μου υποψήφιο. Τέλος, θεωρώ περιττό να αναφερθώ στα σχετικά άρθρα του Συντάγματος». 

Αλλος συμπολίτης μας προχώρησε ακόμα περισσότερο, καθώς ζήτησε και αλλαγή του πολιτεύματος, ώστε να διεκδικήσει τον… θρόνο: «Αιτούμαι την αλλαγή του πολιτεύματος σε Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Στο όνομα της Αγίας Τριάδος και του Κυρίαρχου Λαού, διεκδικώ τον Βασιλικό Θρόνο της Ελλάδος και υπόσχομαι ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων των Ελλήνων. Παρακαλώ, Εξοχώτατε, διευκολύνατε την ομαλή διαδοχή. Βασιλεύς Βασιλέων Βασιλεί Βοήθει…». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο «πολέμαρχος» των αιγών. «Με βάση το Αρχαίο Ελληνικό Δίκαιο των Αιγών, όταν υπάρχει ένας Ηρακλείδης Πρέσβης με έδρα τις Αιγές, ισχύουν οι άγραφοι νόμοι των Ελλήνων. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, να μου παραδώσετε τη σημαία της Προεδρίας στην Πόλη των Αιγών. Τα κόμματά σας πέθαναν. Εχω την ψήφο της Εκκλησίας. Ο Στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις με αποδέχονται ως Πολέμαρχο».

«Αγαπητέ μου σοσιαλιστή Φίλιππε, κάνε με παπά»

Αυτή που μάλλον δεν έχει προηγούμενο είναι η επιστολή που είχε στείλει υποψήφιος ιερέας στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητώντας του να μεσολαβήσει προκειμένου ο μητροπολίτης να τον χειροτονήσει ιερέα. Κι αυτό γιατί, όπως ισχυριζόταν, ήταν ΠΑΣΟΚατζής και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ικανοποιούσε το αίτημά του. Για να αποδείξει, μάλιστα, στον κ. Πετσάλνικο ότι άξιζε τα ράσα, μαζί με το αίτημά του έστειλε και αντίγραφο της κομματικής του ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ. Η συνέχεια είναι απολαυστική: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, αγωνίζομαι τέσσερα χρόνια να πείσω τη Μητρόπολη να με χειροτονήσει ιερέα. Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε. Είχα ζητήσει και απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ.: της Νέας Δημοκρατίας) να με κάνει παπά, αλλά επειδή είμαι ΠΑΣΟΚατζής και από μεγάλη οικογένεια και ήξεραν ότι δεν θα πάρουν ψήφους δεν με έκαναν. Με άπειρη αγάπη στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο». 

Η προτροπή στον Κακλαμάνη και ο δημιουργός του κόσμου