Το Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να διακόψει εκ νέου τη λειτουργία του για περίπου 15 ημέρες στα τέλη Μαΐου, στο πλαίσιο των εργασιών για την πλήρη ενσωμάτωση της επέκτασης προς την Καλαμαριά. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η προσωρινή διακοπή είναι απαραίτητη προκειμένου να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά δρομολόγια που θα διασυνδέσουν τη νέα γραμμή της Καλαμαριάς με τη βασική γραμμή του δικτύου.

Διαβάστε: Δήμας για Μετρό Θεσσαλονίκης: Πέντε σταθμοί προς Καλαμαριά μέσα στο καλοκαίρι (Βίντεο)

Στη συνέχεια, στο δίκτυο θα ενταχθούν και νέοι συρμοί που προορίζονται για την επέκταση. Οι συρμοί αυτοί θα φέρουν διαφορετικές ονομασίες, όπως «ΜΙΚΡΑ», και θα εκτελούν δρομολόγια στη βασική γραμμή με επιβάτες έως τον σταθμό Μαρτίου. Από εκεί και πέρα θα συνεχίζουν χωρίς επιβατικό κοινό, στο πλαίσιο των δοκιμών.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν προς Νέα Ελβετία θα πρέπει να μετεπιβιβάζονται στον επόμενο διαθέσιμο συρμό της βασικής γραμμής.

Παράλληλα, ο κ. Ταχιάος απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό μετά τις 23:00, επισημαίνοντας ότι οι νυχτερινές ώρες είναι απαραίτητες για τη συνέχιση των δοκιμών στο δίκτυο.

Τέλος, διευκρίνισε ότι οι εργασίες στην οδό Πόντου δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της επέκτασης προς Καλαμαριά.