«Δεν υπάρχει καμία φύλαξη στο κτίριο του Πρωτοδικείου, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε μέσα κρατώντας οτιδήποτε», καταγγέλλει στο parapolitika.gr ο Δημήτρης Λιάτσος, μέλος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, μιλώντας για το πυρ που άνοιξε ο 89χρονος στο Πρωτοδικείο Αθηνών το πρωί της Τρίτης 28/04, με αποτέλεσμα να τραυματιστούς τέσσερις γυναίκες.

Διαβάστε: Πυροβολισμοί στον ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος φεύγει ατάραχος από τον Κεραμεικό, αφού άνοιξε πυρ - Το χρονικό των δύο επιθέσεων (Βίντεο)

Ο κ. Λιάτσος που βρέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, αμέσως μετά την επίθεση, αντίκρισε κάλυκες πεσμένους στο έδαφος, αίματα, συναδέλφους του σε αλλόφρονα κατάσταση και μια καραμπίνα παρατημένη στον γκισέ δεξιά της εισόδου.


Πυροβολισμοί στο Πρωτοδικείο: Έχει κι άλλο όπλο ο 89χρονος που παραμένει ασύλληπτος;

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η μαρτυρία πολίτη που μεταφέρει ο κ. Λιάτσος, σύμφωνα με την οποία ο 89χρονος άνοιξε την καπαρντίνα του, δίνοντας την εντύπωση πως έφερε επάνω του επιπλέον όπλο, την ώρα που τον τον κυνηγούσαν.

Μετά τη συγκεκριμένη κίνηση, ο 89χρονος πέταξε τρεις σφραγισμένους φακέλους και τράπηκε σε φυγή. Υπενθυμίζεται πως ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, με την Αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο Πρωτοδικείο φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό».

Υπενθυμίζεται πως ο 89χρονος άνοιξε αρχικά πυρ στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού, όπου τραυμάτισε στο πόδι έναν άνδρα υπάλληλο, και έπειτα έφτασε στο Πρωτοδικείο με ταξί και άνοιξε εκ νέου πυρ, τραυματίζοντας τέσσερις γυναίκες.