Ακραία καιρικά φαινόμενα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, με τον καιρό να θυμίζει χειμώνα, καθώς πολλές περιοχές της χώρας «ντύθηκαν» στα λευκά, παρότι βρισκόμαστε στις αρχές Μαΐου. Λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ο υδράργυρος έχει σημειώσει απότομη πτώση λόγω ψυχρής εισβολής, με θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από το μηδέν.
Πού έπεσαν χιόνια – Εικόνες χειμώνα σε Παρνασσό και Σέλι
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων:
Παρνασσός
Σέλι
Ορεινή Κορινθία
Λάρισα
Σέρρες
Στον Παρνασσό, το τοπίο έγινε κατάλευκο, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 3 έως 5 εκατοστά.
Στο Νυμφαίο και στο Σέλι, η χιονόπτωση ήταν πυκνή, δημιουργώντας εικόνες που παραπέμπουν σε βαθύ χειμώνα.
Δεν είναι 1 Δεκεμβρίου είναι 1 Μαΐου και χιονίζει πολύ πυκνά στο Σέλι Ημαθίας.
Απολαύστε ένα μαγικό βίντεο όπου ένα μήνα πριν μπει το καλοκαίρι χιονίζει πυκνά στα ορεινά της χώρας μας.
— Forecast Weather Greece (@ForecastGreece) May 1, 2026
Χιονισμένα χωριά σε Λάρισα και Όλυμπο
Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι κάτοικοι αντίκρισαν χιονισμένες στέγες.
Στο Λιβάδι Ελασσόνας, τα θερμόμετρα έδειχναν 0 βαθμούς το πρωί, ενώ παρόμοιο σκηνικό επικρατούσε και στην ορεινή Καλλιπεύκη Ολύμπου.
Ορεινή Κορινθία: Πυκνή χιονόπτωση από την Πρωτομαγιά
Στην Ορεινή Κορινθία, το τοπίο έγινε άκρως χειμωνιάτικο, καθώς από το βράδυ της Εργατική Πρωτομαγιά σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση.
Ο δρόμος από τον Φενεό προς τη Ζάχολη καλύφθηκε από χιόνι, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες για κατοίκους και επισκέπτες.
Παγετός και θερμοκρασίες έως -3,2°C
Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί του Σαββάτου 2 Μαΐου, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Σέλι Ημαθίας, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -3,2 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές ελάχιστες τιμές σε πολλές περιοχές.
Ιστορική Πρωτομαγιά: Η πιο ψυχρή των τελευταίων 136 ετών
Η φετινή Πρωτομαγιά καταγράφεται ως η πιο ψυχρή των τελευταίων 136 ετών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία που τηρούνται από το 1890.
Το φαινόμενο αυτό αναδεικνύει την ένταση της ψυχρής εισβολής, που έφερε χειμωνιάτικες συνθήκες μέσα στην άνοιξη.