Σάμος: "Χειροπέδες" σε διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη ταχυπλόου - 14 άτομα πλήρωσαν 5.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα
Περισυνελέγησαν 14 άτομα
Στη σύλληψη ενός διακινητή μεταναστών προχώρησαν οι λιμενικές αρχές στη Σάμο, κατόπιν επιχείρησης εντοπισμού και καταδίωξης ταχυπλόου σκάφους
Στη σύλληψη ενός διακινητή μεταναστών προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (01/05) οι λιμενικές αρχές στη Σάμο, κατόπιν επιχείρησης εντοπισμού και καταδίωξης ταχυπλόου σκάφους και στη συνέχεια περισυνελέγησαν 14 αλλοδαποί. Οι επιβαίνοντες του σκάφους αναγνώρισαν τον 24χρονο -υπήκοο Αζερμπαϊτζάν- ως τον διακινητή τους, ενώ αποκάλυψαν πως κατέβαλαν σε κύκλωμα διακίνησης το ποσό των 5.000 ευρώ ο καθένας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τις πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου για ύποπτο ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.
Διαβάστε: Κρήτη: Απανωτές αφίξεις μεταναστών, "χειροπέδες" σε δύο διακινητές στο Ρέθυμνο
Καταδίωξη ταχυπλόου στη Σάμο - Εντοπίστηκαν 14 μετανάστες
Κατόπιν ενημέρωσης, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, έσπευσε στην περιοχή και εντόπισε το σκάφος, επιχειρώντας την ακινητοποίησή του με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων. Ωστόσο, ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το σκάφος προσάραξε στο Ακρωτήριο Πράσου, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες.
Στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν συνολικά 14 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 3 άνδρες, 8 γυναίκες και 3 ανήλικοι. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.
Αναγνώρισαν 24χρονο υπήκοο Αζερμπαϊτζάν, ως τον διακινητή τους
Κατά την προανακριτική διαδικασία, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες αναγνώρισαν έναν 24χρονο, υπήκοο Αζερμπαϊτζάν, ως τον διακινητή τους. Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα, διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών κατά συρροή και με σκοπό το κέρδος, καθώς και για απείθεια.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αλλοδαπών, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα κατέβαλαν σε κύκλωμα διακίνησης το ποσό των 5.000 ευρώ ο καθένας. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, το Λιμεναρχείο Σάμου προχώρησε στην κατάσχεση κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντος.
En