Γολγοθά ανεβαίνουν οι δύο οικογένειες που εμμέσως εμπλέκονται στη δολοφονία του Ηρακλείου Κρήτης που συγκλονίζει την Ελλάδα. Εκείνη του 21χρονου επαφίεται, όπως τόνισε η δικηγόρος της, στη Δικαιοσύνη, για να τιμωρηθεί ο 54χρονος που τον εκτέλεσε στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου. Εκείνη του μεσήλικου, που κουβαλά το δικό της σταυρό από τις 20 Οκτωβρίου του 2023 και το τροχαίο δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή στο 17χρονο γιο του έπειτα από 19 ημέρες, στις 8 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ενώ η οικογένεια του 21χρονου καταγγέλλει συνεχείς απειλές από τον 54χρονο, η μητέρα και η αδελφή του φερόμενου ως δολοφόνου, κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μιλούν για πατζούρια ερμητικά κλειστά, τόσο στο σπίτι του όσο και τη ζωή του. 

Διαβάστε: Δολοφονία στο Ηράκλειο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο δράστη

Δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη: "Δεν ξανάνοιξε η πόρτα τους"

Η μητέρα του δράστη μίλησε στο MEGA κλαίουσα, τόσο για το γιο της όσο και για τον εγγονό της, που σκοτώθηκε ως συνοδηγός σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τότε 18χρονος φίλος του, που τρία χρόνια μετά φέρεται να τον πυροβόλησε ο πατέρας του. Η γυναίκα έκανε λόγο για ένα πληγωμένο θηρίο. «(Ήταν) πολύ δύσκολα. Σας λέω ότι δεν ξανά άνοιξε η πόρτα τους. Ούτε χτυπά, ούτε να μπω, ούτε τίποτα. Είναι κλειστή η πόρτα ερμητικά. Δεν ανοίγει για κανέναν και για τίποτα. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω ούτε εγώ. Και με βλέπουν συνέχεια και κλαίω και δεν μπορώ να το… Ίσως να μην θέλουν να με βλέπουν να κλαίω. Σίγουρα δεν θέλουν. Κι εγώ δεν μπορώ να μην κλαίω και… Έκατσα στη γωνιά μου τώρα και κλαίω μόνη μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω, γιατί δεν είχε άλλο. Έμεινε μόνος του τώρα και η πρώτη του κουβέντα ήτανε "για ποιον θα δουλεύω εγώ τώρα;" Άμα τον δεις είναι σαν να είναι 100 χρόνων. Μαράζωσε. (…) Είχε ακουστεί μία ιστορία που ήταν ψέματα. Ότι κάτι έκανε ο Κώστας μου στο παιδί που σκότωσε τον γιο του. Αυτό ήταν 100%, 1.000% ψέματα», λέει στο MEGA και το «Live News» η μητέρα του δράστη.



"Γύριζε σε ένα σπίτι άδειο" 

Η αδελφή του δράστη ήταν σίγουρα ψυχραιμότερη στην τοποθέτησή της και μίλησε για δύο οικογένειες που πενθούν: «"Παγωνιά". Δεν μπορείς να νιώσεις κάτι άλλο εκείνη την στιγμή. Και για το παιδί προφανώς που χάθηκε και για όλο αυτό που συμβαίνει στη δικιά μας την οικογένεια. Δεν το περίμενα, η αλήθεια είναι, ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Ήμασταν στο… περιμέναμε το δικαστήριο να γίνει κάποια στιγμή. Εκεί είχα μείνει εγώ. Μόνο άνθρωποι που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο μπορούν να καταλάβουν έναν γονέα που χάνει το μοναχοπαίδι του. Κανένας άλλος. Ούτε εγώ, ούτε εσείς που γυρίσαμε στην καθημερινότητά μας, είχαμε τα παιδάκια μας δίπλα μας, τα γέλια τους, τις χαρές τους. Αυτός δεν είχε τίποτα από όλα αυτά. Γύριζε σε ένα σπίτι άδειο. Έφυγε η χαρά του, η ζωή του. Φύγανε όλα».

Έπειτα τόνισε: «Είναι σίγουρα διαφορετικά να είναι ένα ατύχημα που ήταν το δικό μας και εντελώς διαφορετικά έτσι όπως έγινε, δεν ξέρω. Λυπάμαι πραγματικά. Πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους τους λυπάμαι. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Δεν θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρουμε τι να πούμε. Έχουμε πέσει κι εμείς από τα σύννεφα αυτήν την στιγμή. Είναι δύσκολη και παράξενη η θέση μας. Έχουμε χάσει το παιδί μας με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον τρόπο που χάσανε εκείνοι το δικό τους. Κανένας δεν πρέπει να εκδικάζει την οποιαδήποτε κατάσταση και την οποιαδήποτε υπόθεση με τέτοιον τρόπο. Είμαι της άποψης ότι προφανώς και το παιδί, όταν φύγανε με τον ανιψιό μου να πάνε τη βόλτα τους, να πάνε από το ένα κέντρο διασκέδασης κάπου αλλού, σίγουρα δεν σκεφτόταν ότι θα βάλω το παιδί στο αμάξι να το σκοτώσω. Ήταν δύο παιδιά που πήγαν να διασκεδάσουν. Το ότι πήγε κάτι στραβά, πήγε στραβά και έφυγε ο Γιώργος από τη ζωή. Εγώ αυτό που είχα δει ήταν ότι είχε εμφανιστεί το παιδί εδώ την βραδιά που ήμασταν στο σπίτι, πριν την κηδεία. Προφανώς η κίνησή του ήταν για συμπαράσταση».