Σε δηλώσεις για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα στην Κρήτη προχώρησε ο τραγουδιστής και πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Νικομανώλης Νύκταρης, υποστηρίζοντας στον Ant1 ότι «η Κρήτη δεν είναι αυτό που παρουσιάζει συνέχεια η τηλεόραση».

Διαβάστε: Κρήτη: Σοκ με την ιατροδικαστική εξέταση του 21χρονου Νικήτα - Τον δολοφόνησε με έξι σφαίρες στον κορμό, του έριξε δύο χαριστικές βολές

Νικομανώλης Νύκταρης: "Η Κρήτη δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν τα κανάλια"

«Η Κρήτη δεν είναι γενικά αυτό που δείχνουν συνέχεια και στη τηλεόραση. Είναι κάτι άλλο. Είναι φιλοξενία, το φιλότιμο, οι χοροί, τα γλέντια μας», είπε χαρακτηριστικά. «Η Κρήτη δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν τα κανάλια πολλές φορές», είπε στη συνέχεια. «Πολλές φορές προσπαθούν να δείξουν κάτι που δεν είμαστε εμείς. Δεν είναι μόνο το νησί, είναι για όλη τη χώρα αυτό. Εμείς τι είμαστε ξένοι; Έλληνες είμαστε εμείς», πρόσθεσε.


Σοκ με την ιατροδικαστική εξέταση 

Σημειώνεται πως  το μένος με το οποίο κινήθηκε ο 54χρονος δράστης εναντίον του 21χρονου Νικήτα στην αιματηρή επίθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του άτυχου νεαρού άνδρα. Σύμφωνα με τον Ant1, η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι και οι έξι σφαίρες που δέχθηκε ο 21χρονος τον πέτυχαν στον κορμό. Από τα τραύματα, τα πέντε είναι διαμπερή, ενώ το ένα χαρακτηρίζεται ως τυφλό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μία από τις βολίδες φέρεται να χτύπησε τον Νικήτα πισώπλατα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πλάτη του θύματος εντοπίστηκε έγκαυμα, στοιχείο που καταδεικνύει πως πρόκειται για πύλη εισόδου της σφαίρας.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια από τις βολίδες ήταν τελικά η θανατηφόρα, οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι πιθανότατα μοιραίο αποδείχθηκε το τραύμα που εντοπίστηκε στον κορμό, κοντά στη μασχάλη.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ακόμη ότι οι τέσσερις από τους πυροβολισμούς έγιναν από απόσταση περίπου δύο έως τριών μέτρων. Ωστόσο, δύο ακόμη βολές φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από πολύ πιο κοντινή απόσταση, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για χαριστικές βολές, τη στιγμή που ο δράστης πλησίαζε τον 21χρονο ενώ εκείνος βρισκόταν ήδη τραυματισμένος στο έδαφος.