Μάνδρα Αττικής: Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής με Canadair, drones, δασοκοκομάντος και ερπυστριοφόρα (Βίντεο)
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία
Η μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής "Δια πυρός 2026" στη Μάνδρα Αττικής με τη συμμετοχή Canadair, drones, δασοκομάντος και ερπυστριοφόρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία
Η μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής, "Δια πυρός 2026" πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (21 Μαΐου) στη Μάνδρα Αττικής, με τη συμμετοχή Canadair, drones, δασοκομάντος και ερπυστριοφόρα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Μάνδρα Αττικής: Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής με Canadair, drones, δασοκοκομάντος και ερπυστριοφόρα
Η μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής, "Δια πυρός 2026", στη Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης (21 Μαΐου) με ήχους από σειρήνες πυροσβεστικών οχημάτων. Canadair και ελικόπτερα έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς, σύμφωνα με το σενάριο, άρχισε να ξεπροβάλλει καπνός σε μια πλαγιά, κοντά σε οικισμό και σήμανε συναγερμός, καθώς η μέρα ήταν βαθμού επικινδυνότητας 4.
Συμμετοχή μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής
Η άσκηση περιελάμβανε την εμπλοκή μεγάλης δύναμης πυροσβεστικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή υδροφόρων ΟΤΑ, σκαπτικών μηχανημάτων του Στρατού, drones και εθελοντών. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, έγινε αναγνώριση των εστιών της πυρκαγιάς από πεζοπόρα και περιπολικά οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ ακολούθησαν άμεσα οι «δασοκομάντος» (ΕΜΟΔΕ). Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές ρίψεις από εναέρια και εντός μίας ώρας το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε.
En