Μικρολίμανο: Με βαρύ ποινικό παρελθόν ο άνδρας που απείλησε αστυνομικούς και τον πυροβόλησαν - Είχε αποδράσει στο παρελθόν κρατώντας ομήρους αστυνομικούς (Εικόνες & Βίντεο)
Επικίνδυνος και απρόβλεπτος κακοποιός
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον επικίνδυνο κακοποιό στο Μικρολίμανο, ο οποίος είναι γνωστός και με τα ψευδώνυμα "Titi" και "Jorgo"
Το ποινικό αποτύπωμα του άνδρα που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικών στο Μικρολίμανοσήμερα τα ξημερώματα (23/5) συνθέτει ένα σκοτεινό και αιματοβαμμένο προφίλ, γνώριμο εδώ και χρόνια στις διωκτικές Αρχές. Πρόκειται για πρόσωπο που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κινούνταν επί μακρόν στους πιο σκληρούς κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος, έχοντας πίσω του βαρύ κατηγορητήριο με δολοφονίες, δεκάδες ένοπλες ληστείες, βιασμούς και αλλεπάλληλες αποδράσεις.
Μικρολίμανο: Βαριά σεσημασμένος ο Αλβανός μπράβος που τραυματίστηκε
Πρόκειται για τον A. H., γνωστό και με τα ψευδώνυμα «Titi» και «Jorgo», ενώ χρησιμοποιούσε και διαφορετικά επώνυμα και στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να δυσκολεύει τον εντοπισμό του. Στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται με διαφορετικές ηλικίες και παραλλαγές στοιχείων, γεγονός που αποτυπώνει τη μεθοδικότητα με την οποία επιχειρούσε να εξαφανίζει τα ίχνη του.
Οι Αρχές τον περιγράφουν ως ακραία επικίνδυνο και απρόβλεπτο κακοποιό, με ενεργό συμμετοχή σε αιματηρές εγκληματικές ενέργειες που εκτείνονται για περισσότερο από μία δεκαετία. Σε βάρος του υπάρχουν κατηγορίες για τουλάχιστον δύο δολοφονίες, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με συμμορία που, από το 2009 έως το 2012, είχε εξαπολύσει κύμα τρόμου με περισσότερες από 70 ένοπλες ληστείες σε σπίτια και καταστήματα.
Στη δικογραφική εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές περιλαμβάνονται ακόμη βιασμοί γυναικών, βαριές σωματικές βλάβες, οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή, διαρρήξεις και ενδοοικογενειακή βία. Η ίδια εγκληματική ομάδα είχε εμπλακεί και σε επτά ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, επιβεβαιώνοντας την επιχειρησιακή αγριότητα και την πλήρη έλλειψη δισταγμού απέναντι στη χρήση βίας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται και στις αποδράσεις του. Τον Ιούνιο του 2019 είχε αποδράσει από τη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, κρατώντας ομήρους αστυνομικούς, σε μία υπόθεση που είχε προκαλέσει τότε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθως μεταφέρθηκε σε φυλακές της Αλβανίας, από όπου φέρεται να απέδρασε εκ νέου, επιστρέφοντας στην Ελλάδα για να συνεχίσει την εγκληματική του δράση.
Τι είχε γίνει στο Μεταγωγών
Η απόδραση του «Titi» είχε στηθεί με μέθοδο και εκτελέστηκε με ταχύτητα. Τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι, όλοι με βαρύ ποινικό υπόβαθρο, κατάφεραν να διαφύγουν από τη Διεύθυνση Μεταγωγών τα ξημερώματα Δευτέρας στις αρχές Ιουνίου του 2019. Το σχέδιο ξεκίνησε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, όταν ένας από τους κρατούμενους σωριάστηκε στο δάπεδο του κελιού προσποιούμενος έντονη αδιαθεσία. Οι φωνές και οι εκκλήσεις του κινητοποίησαν δύο αστυνομικούς, οι οποίοι μπήκαν στον χώρο για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Εκείνη τη στιγμή, οι υπόλοιποι κρατούμενοι κινήθηκαν αστραπιαία. Υπό την απειλή αυτοσχέδιου μαχαιριού ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς και τους κλείδωσαν μέσα στο κρατητήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διαφυγή τους.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρισκόταν γυναίκα αστυνομικός μέσα σε περιπολικό. Οι δραπέτες της άρπαξαν το υπηρεσιακό όπλο, το κινητό τηλέφωνο και το όχημα, συνεχίζοντας αδίστακτα την πορεία τους προς την έξοδο. Στην κεντρική πύλη απείλησαν ακόμη έναν αστυνομικό, από τον οποίο αφαίρεσαν επίσης τον οπλισμό και τα κινητά του τηλέφωνα, πριν εξαφανιστούν μέσα στη νύχτα. Το περιπολικό εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα εγκαταλελειμμένο, ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Λίγες ημέρες πριν από την απόδραση είχαν επιτεθεί σε άλλους κρατουμένους μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να συλληφθούν εκ νέου και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Τη στιγμή της απόδρασης βρίσκονταν στη Διεύθυνση Μεταγωγών εν αναμονή μεταφοράς τους σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.
Η ένοπλη σύγκρουση με το Εκβιαστών
Τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/5) στην περιοχή του Μικρολίμανου, έξω από νυχτερινό κατάστημα, μία περιπολία αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΟΕ έπεσε πάνω στον «Titi». Οι αστυνομικοί κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα και κάλεσαν τον Αλβανό άνδρα να σταματήσει για έλεγχο. Εκείνος κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον καλέσουν ανοικτά πλέον ν’ ακινητοποιηθεί. Πηγές επισημαίνουν πως ο «Titi» γύρισε προς το μέρος τους και πρόταξε όπλο. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, έλαβαν κάλυψη και ένας από αυτούς πυροβόλησε πετυχαίνοντας τον ύποπτο στην περιοχή του κεφαλιού και πιο συγκεκριμένα στο πρόσωπο κοντά στο αυτί.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο τραυματίας μεταφέρθηκε εν ζωή και με τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Αττικόν. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πλησίον του εν λόγω άνδρα και στην κατοχή του βρέθηκε μία τσάντα με 6 χειροβομβίδες, όπως επίσης και τρία πυροβόλα όπλα. Δύο πιστόλια και ένα περίστροφο. Στο σημείο κατέφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και είχε αποκλειστεί ο χώρος επί της Ακτής Δηλαβέρη.