Ένοπλο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/5) στην περιοχή του Μικρολίμανου στον Πειραιά, έξω από κατάστημα. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της ΔΑΟΕ, ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι γνωστός «μπράβος» της περιοχής, δέχτηκε πυροβολισμό από τους αστυνομικούς, όταν τους απείλησε με όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Εκβιαστών εντόπισαν τον εν λόγω άνδρα κατά τη διάρκεια της περιπολίας και κινήθηκαν πεζή καλώντας τον σε έλεγχο. Εκείνος κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον καλέσουν ανοικτά πλέον να ακινητοποιηθεί. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο αλλοδαπός άνδρας γύρισε προς το μέρος τους και πρόταξε όπλο. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έλαβαν κάλυψη και ένας από αυτούς πυροβόλησε, πετυχαίνοντας τον ύποπτο στην περιοχή του κεφαλιού και πιο συγκεκριμένα στο πρόσωπο κοντά στο αυτί.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο τραυματίας μεταφέρθηκε εν ζωή και με τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Αττικόν. Αναμένεται σε λίγο να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πλησίον του εν λόγω άνδρα και στην κατοχή του βρέθηκε μία τσάντα με χειροβομβίδες, όπως επίσης και τρία πυροβόλα όπλα. Στο σημείο έχει καταφτάσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και έχει αποκλειστεί ο χώρος επί της Ακτής Δηλαβέρη.