Για τον σεισμό 4,8 ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και αυτούς που παρατηρήθηκαν στη συνέχεια, το μεσημέρι της Κυριακής (7/6) στη Βόρεια Εύβοια μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, αν και είναι πολύ νωρίς, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχουν εκτεταμένες κατολισθήσεις και σοβαρές ζημιές. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, οι καταγραφές συνεχίζονται.

Διαβάστε: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια, ακολούθησαν δύο ισχυρές δονήσεις - Ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική

Ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά από τους σεισμούς στη Βόρεια Εύβοια

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, υπάρχουν ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό σε σπίτια, σε κτίρια και σε μαγαζιά, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Τόσο ο πρώτος σεισμός, όσοι και οι μετασεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή.

Σεισμόι στη Βόρεια Εύβοια

Υπενθυμίζεται πως  σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:02 το μεσημέρι της Κυριακής (7/6) με εστιακό βάθος 5 χλμ. με επίκεντρο 2 χλμ. Ανατολικά Νότιοανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας. Νωρίτερα, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 12:58 6 χλμ. νότια της ιδίας τοποθεσίας.

*Φωτογραφία αρχείου