Περισσότερα από 20.000 προϊόντα «μαϊμού» κατασχέθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο, στο πλαίσιο ελέγχων στελεχών της Διατομεακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή. Πιο αναλυτικά, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου πραγματοποίησαν ελέγχους, εντοπίζοντας και καταστρέφοντας 20.035 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 173.500 ευρώ.

Διαβάστε: Δυτική Αττική: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος με "μαϊμού" ρούχα - Κατασχέθηκαν 788 τεμάχια παραποιημένων προϊόντων (Βίντεο)

Συνεχίζεται η δράση της ΔΙΜΕΑ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή τονίζει ότι η διακίνηση απομιμητικών προϊόντων δεν συνιστά μόνο παραβίαση της νομοθεσίας, αλλά πλήττει τους καταναλωτές, υπονομεύει τη λειτουργία των νόμιμων επιχειρήσεων και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αξιοποίηση πληροφοριών, καταγγελιών και στοχευμένες επιχειρησιακές παρεμβάσεις, με στόχο την προστασία των καταναλωτών, την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού.

*Φωτογραφία αρχείου