Αρχαίους Αιγύπτιους και Πειρατές, τον γάλλο ζωγράφο Ανρί Ματίς και τον ισπανό Χουάν Μιρό, θα συναντήσουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην 4η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη θα προσφέρουν για ένα μήνα ταξίδια στο παρελθόν και στο μέλλον δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την «άλλη όψη» της βιβλιοθήκης.

Πιο συγκεκριμένα με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…», παιδιά, έφηβοι, βιβλιοθηκονόμοι, εικαστικοί  των  δημοτικών βιβλιοθηκών Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, συμμετέχουν στην 4η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν μέσα από εργαστήρια και δραστηριότητες τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει για ένα μήνα και στις δυο δημοτικές ενότητες, Νίκαια και Ρέντη.

Οι δράσεις στη βιβλιοθήκη της Νίκαιας θα γίνονται κάθε Τρίτη 6-8 το απόγευμα και στη βιβλιοθήκη του Ρέντη κάθε Πέμπτη 6-8 το απόγευμα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2104936680.