Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου (27/6) σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας, προκαλώντας άμεσο συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Διαβάστε: Καιρός: Στο "κόκκινο" ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σαββατοκύριακο, έρχεται κύμα ζέστης - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στο parapolitika.gr


Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν με επίγεια και εναέρια μέσα

Στο σημείο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις, με 51 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 17 πυροσβεστικά οχήματα να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο πριν αυτό πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.




foto-fotia-voiotia__1_
foto-fotia-voiotia__2_


Θετικά τα νέα από τη φωτιά στη Στυλίδα Φθιώτιδας

Την ίδια ώρα, θετικά είναι τα νέα από τη Στυλίδα Φθιώτιδας, όπου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στην περιοχή Παραλία Πελασγίας οριοθετήθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση μέσα σε γεωργικές εκτάσεις, μακριά από κατοικίες και υποδομές, χωρίς να απειληθούν οικισμοί. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρχε συνεχής εικόνα από drone του ΕΣΚΕΔΙΚ, ενώ το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού Φθιώτιδας μεταβαίνει στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.