Άρτα: Σε ύφεση η φωτιά στη Βλαχέρνα - "Σηκώθηκαν" αεροσκάφη και ελικόπτερα
Στη θέση "Κεραίες"
Φωτιά που ξέσπασε στη Βλαχέρνα Άρτας προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (27/6) στη θέση "Κεραίες", στη Βλαχέρνα Άρτας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταφέρνουν να τηνν περιορίσουν.
Drone παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πυρκαγιάς στην Άρτα
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 17:00 και προκάλεσε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή απο υδροφόρες ΟΤΑ.
Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πυρκαγιάς μέσω drone με οπτική και θερμική κάμερα, δίνοντας συνεχή εικόνα στους επικεφαλής της επιχείρησης.
Μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικίες και υποδομές. Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Άρτας, έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.
En