"Χειροπέδες" για τρεις φωτιές σε μία μέρα: Τέσσερις συλλήψεις σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία
Αποκαλυπτικά τα στοιχεία από το Πυροσβεστικό Σώμα
Τέσσερις συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο πραγματοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα για τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία, με τις Αρχές να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα
Λίγες ώρες νωρίτερα, στην Καλαμίτσα Καβάλας, συνελήφθη μία 60χρονη αλλοδαπή, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 10:46 στο όχημά της πέρασε επίσης σε δασική έκταση. Στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 59 ετών, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:22. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από καλώδιο ηλεκτροδότησης γεώτρησης.
Και οι τέσσερις συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι προανακρίσεις συνεχίζονται από τα αρμόδια Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Αποκαλυπτικά τα στοιχεία από το Πυροσβεστικό Σώμα
Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα είναι αποκαλυπτικά. Από την αρχή του 2026 έως και τις 3 Ιουλίου έχουν επιβληθεί 513 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 619.569,67 ευρώ, ενώ έχουν γίνει 155 συλλήψεις. Από αυτές, οι 142 (91,61%) αφορούν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια και μόλις οι 13 (8,39%) πυρκαγιές από πρόθεση.
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, υπενθυμίζοντας πως η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η βασικότερη αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών.
En