Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη λόγω της αύξησης των αγροτοδασικών πυρκαγιών
Για την ενίσχυση του ΑΚΑΕΕ
Τα στελέχη της ΔΑΕΕ θα συνδράμουν το έργο των τοπικών ανακριτικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρατηρούνται αρκετές πυρκαγιές το τελευταίο χρονικό διάστημα
Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), για την ενίσχυση του Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Θεσσαλονίκης, λόγω της αυξημένης εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην εν λόγω περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα στελέχη της Δ.Α.Ε.Ε. θα συνδράμουν το έργο των τοπικών ανακριτικών υπηρεσιών.
Ο λόγος της παρουσίας κλιμακίου ΔΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη
Στόχος η συνδρομή στην πρόληψη και την άμεση διερεύνηση περιστατικών εμπρησμού, στη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, καθώς και στον συντονισμό των ενεργειών για τον έγκαιρο εντοπισμό των υπαιτίων, όπου προκύπτουν ενδείξεις παραβατικής συμπεριφοράς. Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε περιοχές όπου καταγράφεται αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, με έμφαση σε δραστηριότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες, ανάφλεξη ή ανεξέλεγκτη εξάπλωση πυρκαγιάς.
En