Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο (Βίντεο)
Κοντά στα διόδια Αφιδνών
Στο σημείο μετέβη το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αθηνών, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς στον Άγιο Στέφανο
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (22/7) κοντά στα διόδια Αφιδνών, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, δύο αεροσκάφη, μαζί με ένα ελικόπτερο, με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.
Διαβάστε: Φωτιές: Red code σε Αττική, Εύβοια και Ρόδο για την Πέμπτη λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Χάρτης)
Διερευνώνται τα αίτια της φωτιάς στον Άγιο Στέφανο
Η περιοχή σήμερα βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5), ενώ στο σημείο μετέβη το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αθηνών, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά στον παράδρομο της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Αγίου Στεφάνου Αττικής.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 22, 2026
Τονίζεται πως λόγω της φωτιάς, η ΕΛ.ΑΣ. έθεσε σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου έως το ύψος του Καπανδριτίου.
En