Έκρηξη σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη: Δύο οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έβαλαν οι δράστες σε ΑΤΜ, άγνωστο αν αφαίρεσαν κασετίνες με τα χρήματα (Εικόνες & Βίντεο)
Ο δεύτερος δεν ενεργοποιήθηκε
Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου στις 4:40 οι δράστες τοποθέτησαν τους δύο μηχανισμούς στο μηχάνημα. Ο πρώτος εξερράγη, προκαλώντας την ολοκληρωτική καταστροφή του ΑΤΜ και ζημιές στην πρόσοψη του τραπεζικού καταστήματος, ενώ ο δεύτερος δεν ενεργοποιήθηκε και περισυνελέγη από τις Αρχές για εργαστηριακή εξέταση.
Διαβάστε: Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στην Καλαμαριά - Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της τράπεζας
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της τράπεζας με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν κατάφεραν να αποσπάσουν δεσμίδες χρημάτων από το ΑΤΜ. Τις έρευνες ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Οι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία από το σημείο και εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να εντοπιστούν οι δράστες.
Σύμφωνα με το thestival.gr, παρά τις νέες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των εισβολέων, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο αν κατάφεραν να αφαιρέσουν κασετίνες με χρήματα πριν τραπούν σε φυγή.
En